Пошук по сайту

«Прощення – це необхідність після упадку в гріх», - єпископ Михаїл Колтун у Сокалі

17 березня 2013 року, в неділю Сиропусну парафіяльна спільнота Катедрального храму м. Сокаля зібралася на архиєрейське богослужіння та відгукнулася на заклик єпархіального єпископа «відкрити своє серце для прощення своїм ближнім».

Під час проповіді, єпископ Михаїл Колтун наголосив: «Прощення – це є необхідність після упадку в гріх перших прародичів». Для того ми маємо застосувати у своєму житті таку формулу: «простити гріхи ближньому, щоби вони і нам простили. щоби і Господь нам простив, щоб ми могли вступити в гармонію життя з Богом і між нами». Щоб стабілізувати наш стан, архиєрей закликав «бути милостивими, вибачливими, терпеливими, лагідними та щирими». Для цього приходить піст, «щоби себе направити в думках, бажаннях і діях», а «через те, що ми допускалися надуживань, маємо вступити в цю фазу посту, як духовного так і фізичного», - підсумував архипастир.

Також архиєрей заохотив до прийняття нами Доброї новини, так як птиці небесні відчувають весну. «Приходить весна і цю весну відчуває вся земля, всі сотворіння. Аж з Африки летять до нас бузьки. Вони відчувають ті зміни і летять, щоб тут гніздитися. Ця добра новина являється в природі, а до нас прийшла Добра новина, яку звіщає Ісус Христос, і ми її повинні прийняти так як той світ, в якому живуть і втішаються природні створіння», - сказав єпископ.

На завершення Божественної Літургії, єпископ Михаїл та священнослужителі Катедрального храму звернулися до людей, щоб вони простили їхні провини, а вірні відповіли: «Хай Бог простить і помилує». Відтак миряни попросили прощення у своїх душпастирів. Опісля було прочитано ЗВЕРНЕННЯ Синоду Єпископів УГКЦ з приводу 70-х роковин Волинської трагедії.

Наприкінці о. Ярослав Кащук, адміністратор храму, подякував колективові Сокальського радіо за щонедільну трансляцію Божественної Літургії з Катедрального собору.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336