Пошук по сайту

У відпустовому місці в Підгірцях відбулися священичі та дияконські свячення

7 квітня 2013 року в храмі Благовіщення Пречистої Діви Марії, який належить до монастирського комплексу отців Василіян у с. Підгірці Бродівського району, відбулося урочисте богослужіння.

Божественну Літургію очолив Преосвященний владика Михаїл Колтун, який рукоположив у сан священства Романа Возняка, який походить з м. Червонограда та уділив дияконські свячення Андрію Данилюку, вихідцю з смт Підкамінь.

Звертаючись до паломників, які прибули з різних районів Львівщини, з Івано-Франківська, Тернопільської області, єпархіальний єпископ закликав святкувати «благовість нашого життя», «жити по-християнськи в сім’ї, в любові між собою та цінувати дар життя». Відтак проповідник застановився над темою паломництва і акцентував на різниці між релігієзнавчим туризмом і паломництвом. Прочанин має поставу жертвенності, щоб отримати певну ласку від Бога, натомість турист «робить собі вигоду». Більше того, паломництво визначає Церква, яким воно має бути і надає прочанам Відпуст – "прощення гріхів, прощення кар і надолуження за свої гріхи та інших".

Наприкінці богослужіння, звернувся до вірних о. Віктор Батіг, ЧСВВ, настоятель храму та монастиря. Ігумен розповів про славну історію цієї місцевості, де колись було давньоруське городище і наголосив, що це відпустове місце, у стіп чудотворної ікони Пречистої Діви Марії Підгорецької, є важливим паломницьким центром в Україні.

Нововисвячений священик Роман Возняк подякував усім, хто допомагав йому стати на дорогу священства. Він пригадав, що дев’ять місяців тому, 7 липня 2012 року, був висвячений у сан дияконства і трактує теперішню символічну дату як народження нового священичого життя. Диякон Андрій теж подякував за друге «народження» у духовному житті.

Свято завершилося освяченням води і святковими піснями, які виконували діти та молодь з Катехитичної школи, які здійснили пішу прощу з парафії смт Олесько.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336