possible to make website for free

Пошук по сайту

«Господь дав нам цю землю, щоб ми на ній господарювали по-Божому», – слово єпископа Михаїла Колтуна до мисливців Львівщини

12 січня 2012 року у м. Львові, Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства провело нараду під час якого єпископ Михаїл Колтун, головний капелан для мисливців від УГКЦ, звернувся до представників усіх мисливських господарств Львівщини із пастирським словом, в якому наголосив на важливості співпраці мисливців із Церквою.

Поставивши запитання: «Чому я є тут?» владика Михаїл розповів, що з 1996 року призначений капеланом військовослужбовців та силових структур України. А оскільки капеланське служіння Церкви розвивається, то в 2010 році він отримав благословення від Блаженнішого Любомира Гузара впроваджувати капеланство серед мисливців. Таке служіння передбачає, «щоби цивільні люди, які носять зброю, відчули присутність Церкви і Боже благословення... Господь дав нам цю землю, щоб ми на ній господарювали, але по-Божому. Це розуміння Божого господарювання на цій землі приходиться до нас, щоби ми своєю присутністю могли вливалися у цю природу, оберігати її, опікуватися нею, розвивати її, а найперше любити її. Бо коли ми любимо природу, то вона буде прихильною до нас і те, що ми вполюємо, розмножимо – це буде радувати наше серце», - сказав архиєрей.

Анатолій Дейнека, начальник управління лісового та мисливського господарства, розповів, що у Львівські області є понад 36 тисяч зареєстрованих мисливців і 69 мисливських угідь «тому той діалог, який починається у нас із Церквою допоможе нам розвивати мисливську господарку». Також керівник висловив сподівання, «що слово Церкви буде звернене і до тих, хто є поза законним мисливством, до браконьєрів, які приносять найбільшу шкоду мисливському господарству». Таким чином «вони також застановляться, бо насамперед треба словом і переконанням впливати, щоб не йшли без дозволу полювати».

Разом з владикою Михаїлом, у нараді взяли участь священики-капелани: о. Ярослав Валюх, помічник єпископа-капелана для мисливців, та о. Зиновій Колтун, капелан Сокальсько-Жоківської єпархії.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336