possible to make website for free

Пошук по сайту

У неділю Прощення жовківчани підготувалися до Великого посту

У Сиропусну неділю перед Великим постом Церква практикує чин всепрощення, який приготовляє нас розпочати піст з чистою душею. З цієї нагоди Правлячий архиєрей Михаїл Колтун, відслужив Архиєрейську літургію у храмі св. Йосафата у м. Жовква. Єпископ подав приклад, просячи прощення в інших, як треба підготуватися до посту і заохотив усіх присутніх, не тільки у храмі, а перш за все у своїх домівках, попросити прощення у своїх ближніх та знайомих.

Під час проповіді, Преосвященний Михаїл Колтун наголосив, що надходить особливий час у нашому житті: «Дуже відповідальний час наступає і це стосується нашого спасіння та перспективи нашого життя». Відтак архиєрей запитав: «Хто би не хотів прикласти зусиль, старань та жертви задля доброго майбутнього?» Відповідаючи, єпископ сказав: «Я думаю, що не має на землі такої людини, яка би не хотіла собі краще». Однак тут не йдеться тільки про матеріальний вимір, зазначив єпископ, і Церква повчає нас, «що ми повстали з Духа животворного» тому і нам слід дбати про духовність. Одним із способів покращення власного життя є прощення, отож архиєрей закликав «уподібнюватися до Бога і вчитися прощати так, як Бог прощає».

На завершення літургійної молитви о. Михайло Ткачів, настоятель парафії, прочитав молитву в наміренні дітей та молоді, а владика Михаїл поблагословив дітей, кладучи правицю на їхні голови. Відтак архиєрей привітав свого протодиякона Ярослава Партику із тридцятиріччям.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336