possible to make website for free

Пошук по сайту

«Йосиф Сліпий – лицар духу», - тема конференції у Буську

29 лютого 2012 року у Буській гімназії відбулася конференція «Йосиф Сліпий - лицар духу» з нагоди 120-ї річниці від дня народження. Присутніми на конференції були вчителі християнської етики та священики Буського деканату.

Розпочали захід з спільної молитви за участю отця-декана Володимира Залуцького. Виступаючі на конференції були Світлана Лабінська (методист райвно), Галина Кульчицька (Краснянська ЗОШ №1), Надія Москва (Ожидівська ЗОШ), Тетяна Баглай (Буська Гімназія), Зоряна Гаєвська (Буська ЗОШ №2), Оксана Приставська (Ракобовтівська ЗОШ), о. Дмитро Цюпка. Темами виступів були юнацькі літа та роки заслання Йосифа Сліпого, життя на волі, переорганізація Церкви і синоди УГКЦ, його Заповіт, та спогади про нього.

Доповіді учасників перепліталися із виступом гімназійного хору духовної пісні під керівництвом Зелізка Олександра. Діти Буської гімназії читали вірші про митрополита Йосифа Сліпого. На закінчення конференції всі присутні переглянули відеофільм «Патріарх» про роки заслання та його діяльність за кордоном.

Повідомив о. Андрій Баглай

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336