possible to make website for free

Пошук по сайту

«Важливо, щоб усі ми були лицем Церкви», – єпископ Михаїл Колтун до священиків

З 7 по 30 травня 2012 року у духовно-реколекційному центрі в смт Брюховичі священнослужителі Сокальсько-Жовківської єпархії опрацьовували стратегію оновлення парафіяльного життя «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Вишкіл провадив отець-мітрат Володимир Коткевич, протосинкел та координатор впровадження Стратегії розвитку УГКЦ в Сокальсько-Жовківській єпархії.

Під час наук душпастирі застановлялися та обговорювали способи як застосовувати головні напрямки оновлення парафіяльного життя: Боже Слово і катехизацію; Літургію і молитву; служіння ближньому; провід Церквою; сопричастя та єдність; місійний дух Церкви.

У чотирьох групах понад 230 священнослужителів, які виконують служіння у парафіях мали змогу у молитві та братньому спілкуванні поглибити необхідні знання щодо запровадження нового способу розвитку УГКЦ.

Правлячий архиєрей Михаїл Колтун закликав священнослужителів «жити з переконання» та «засвоїти Євангеліє так, щоб могти з нею іти до людей». Щодо втілення Стратегії розвитку Церкви, то єпископ Михаїл наголосив, що «Важливо, щоб ми усі були лицем Церкви, щоб на цю Церкву задивлялися».

В часі проведення наук, до священиків мав слово Блаженніший Любомир Гузар, який заохотив отців дбати не тільки про своїх вірних, а так само спрямовувати своє служіння на те, щоб все суспільство і громадське життя формувалося на християнських засадах. Благословив священнослужителів і Блаженніший Святослав Шевчук, який відслужив Божественну літургію разом із єпархіальним духовенством.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336