possible to make website for free

Пошук по сайту

Єпископ, духовенство та вірні взяли участь у прощі Львівської митрополії у Страдч

Понад 6 тисяч вірних Львівської митрополії у рамках святкування Дня мирянина 26 червня 2012 року взяли участь у прощі до відпустового місця у с. Страдч Яворівського району Львівської області.

Проща розпочалася від с. Ямельня. Вірні пішою ходою вирушили у Бірок, місце, де загинули блаженні о. Микола Конрад і дяк Володимир Прийма. Після Молебню біля могили мучеників Зенон Боровець, доцент Національного університету «Львівська політехніка», розповів присутнім про ревне священиче служіння і мирянську відданість.

Відтак біля підніжжя Страдецької гори Високопреосвященний Владика Ігор Возьняк, Архиєпископ і Митрополит Львівський, очолив Божественну Літургію. З ним співслужили Владика Михаїл Колтун, Єпарх Сокальсько-Жовківський, та духовенство Львівської архиєпархії, Стрийської, Самбірсько-Дрогобицької та Сокальсько-Жовківської єпархій.

«Блаженний Володимир поставив інтереси Церкви та любов до ближнього вище від особистих справ, а навіть вище від свого життя, – сказав Владика Ігор під час проповіді. - Такий простий чоловік, звичайна людина, але який дорогоцінний рубін віри, гірський кристал, мирянин із великої букви, мученик святої Церкви, лицар нашого народу! Його героїзм проявився у простому та покірному служінні Богу, у вірності святій Церкві, якими він заслужив собі на мученицьку смерть. Це не покарання, це – заслуга».

«Сьогодні блаженний Володимир є видимим образом того, як ми маємо шанувати Святі Таїнства, особливо Сповідь, Євхаристію і Священство. Це він показав нам останніми хвилинами свого життя», - наголосив парох храму Успіння Пресвятої Богородиці с. Страдч о. Івана Колтун. Настоятель подякував усім присутнім за паломництво, яке відбувається в такому масштабному вимірі вже сьомий рік поспіль.

Завдяки старанням о. Івана вірні під час прощі мали можливість вперше вшанувати мощі блаженного Володимира Прийми, які виставлені у храмі Успіння Пресвятої Богородиці с. Страдч.

На завершення паломництва всі присутні отримали архиєрейське благословення.

Згідно повідомлення прес-служби Львівської архиєпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336