possible to make website for free

Пошук по сайту

Для хористів організовано цікаве і змістовне дозвілля

23 червня 2012 року залишиться в пам’яті учасників двох церковних колективів – хору «Елеос» церкви Пресвятої Богородиці Владичиці України м. Червоноград та камерного хору катедрального храму свв. апп. Петра і Павла м. Сокаль, як день, насичений світлими, позитивними враженнями та піднесеними почуттями.

Цього дня хористи обох колективів спільно співали Святу Літургію у головному соборі Львівської Митрополії – церкві Св. Юра у Львові.

Після закінчення Божественної Літургії хористи мали змогу помолитися біля поховань митрополита Андрея Шептицького, патріарха Йосифа Сліпого, кардинала Мирослава-Івана Любачівського та інших видатних провідників УГКЦ у крипті собору.

Незабутні враження залишилися після відвідин Музею вишитих ікон та образів отця Дмитра Блажейовського, у авторському доробку якого близько 250 майстерно виконаних ікон, хоругв та портретів видатних українських діячів.

А згодом хористи побачили «Кризу», правда, у вигляді вистави у Львівському Національному академічному українському драматичному театрі ім. Марії Заньковецької, куди на завершення дня завітали. Гучні, тривалі оплески, щирий сміх, сльози на очах глядачів – усе це супроводжувало перегляд смішної трагедії «Криза», основна ідея якої – криза в гаманці не повинна стати кризою в душі.

Регенти і хористи обох колективів щиро вдячні настоятелям своїх храмів – отцю Володимиру Ващуку та отцю-мітрату Ярославу Кащуку, а також священникам, які супроводжували у цій незабутній поїздці – отцю Михайлу Микиті та отцю Ярославу Валюху за організацію чудового, змістовного дозвілля.

Повідомила п. Галина Панасюк

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336