possible to make website for free

Пошук по сайту

Освячено новий престіл у храмі с. Мокротин

14 липня 2012 року в парафіяльному храмі свв. Косми і Дам’яна с. Мокротин Жовківського деканату освячено новий престіл. Богослужіння очолив Преосвященний Михаїл Колтун, з яким співслужили священики із довколишніх парафій та ієромонахи василіяни. Головний престіл, бокові престоли та нова підлога у святилищі виготовлені із граніту.

Під час проповіді єпископ Михаїл говорив, що «все потрібно робити зі щирого серця», а коли йдеться про посвяту та жертовність, то владика наголосив: «Мої побажання, щоби ваші жертви були щирі, бо це є основною ознакою, що вони походить від серця, з глибини душі. Щоб жертви ваші були милі Господеві, були знані Йому. Щоби ці жертви оповивало Боже благословення. Щоб вони були прийняті, вислухані і щоб за них Господь воздав вам сторицею».

о. Василь Крушельницький, настоятель парафії, звертаючись до парафіян та гостей, зазначив, що «це винятковий час, бо силою вашої жертви, доброчинства та віри ми зробили спільний крок – оновили храм. І тим самим долучилися до жертви наших попередників, батьків та дідів, які спорудили 125 років тому храм у Мокротині. Цей жертовник, який ми прикрасили гранітом української землі дасть можливість ще багатьом поколінням бачити свідоцтво нашої вірі і жертву теперішнього часу».

На завершення о. Василь та парафіяни подякували усім, хто прибув на свято з інших місцевостей, щоб розділити радість мешканців с. Мокротин.

Прес-служба єпрахії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336