possible to make website for free

Пошук по сайту

Юнаки взяли участь у з’їздах вівтарних дружин єпархії

З 16 по 21 липня 2012 року відбулися з’їзди вівтарних дружин у шести районних центрах на території Сокальсько-Жовківської єпархії, організовані Катехитичною комісією. Провідниками заходу були ієромонахи Згромадження отців салезіян о. Максим Рябуха та о. Володимир Кобілінець, а учасниками – юнаки віком від 9-10 років, які прислуговують у парафіяльних храмах нашої єпархії.

Захід покликаний для того, щоби укріплювати дітей в їхньому усвідомлені християнського життя, в творенні правдивого християнського духу. Отож, за мету було зібрати і звернути особливу увагу на хлопців, які є добрими помічниками священиків, доглядають храми і служать при вівтарях, беруть участь у парафіяльних заходах. Основна тему з’їзду «Святі Таїнства».

Перший з’їзд відбувся у мальовничому куточку Бродівського району, який славиться чудотворною іконою Божої Матері. Саме там, у Підгорецькій обителі отців василіян, 16 липня відбулася урочиста подія – з’їзд вівтарних дружин Бродівського і Підкамінського деканатів, учасниками якого стали 80 юнаків. Наступного дня 17 липня – у Буській Гімназії зібралися вівтарники Буського і Олеського деканатів. Всього 70 осіб. 18 липня у Кам’янці-Бузькій було теж 70 учасників Кам’янка-Бузького і Новояричівського деканатів. Представники Радехівського і Лопатинського деканатів у кількості 75 осіб були гостинно прийняті у Радехівській школі мистецтв 19 липня. Катедральний храм свв. Петра і Павла у м. Сокалі 20 липня вітав 150 прислуговуючих з чотирьох деканатів: Сокальського, Белзького, Тартаківського і Червоноградського. Завершальним днем була субота 21 липня. Цей день був особливим завдяки присутності нашого Владики кир Михаїла Колтуна, який гарним діалогом захопив увагу понад 120 вівтарників Жовківщини, а саме: Жовківського, Рава-Руського і Дублянського деканатів.

Розпочиналися з’їзди о 10.00 год. і завершувалися о 17.00. Під час вступної науки отці наголошували на особливому покликанні вівтарників і важливості їх служіння. В часі Святої Літургії всі приступали до Святого Причастя, попередньо користаючи зі Св. Сповіді. Для кращого зосередження під час відправи кожен учасник отримав «Правильник вівтарника».

Протягом дня учасники мали спільну молитву, працювали у групах, ділилися своїм досвідом, грали гру. Також відбулася спільна трапеза – обід, який укріпив і зміцнив молодих християн також фізично. На завершення усі учасники подякували Богові за гарний і пізнавальний день.

Повідомили о. Михайло Микита та Марія Вихор

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336