possible to make website for free

Пошук по сайту

Єпархіальна проща у Зарваниці пройшла у контексті примирення

23 - 23 вересня 2012 року вірні та священики з усіх деканатів єпархії взяли участь у прощі до Марійського центру у Зарваниці. Прощу очолив єпархіальний єпископ Михаїл Колтун.

Говорячи про гасло прощі «Бог покликав нас жити у мирі», архиєрей зазначив, що «для того, щоби прийти до цього життя в мирі, нам потрібно прощення, а проща якраз відповідає тим критеріям паломника, щоби він відчув прощення». Відтак єпископ закликав «послужити один одному у вірі і стараннях про добро. Наше серце має бути спрямованим до ближнього. Ні в якому разі ми не маємо бути небезпекою чи загрозою йому, бо це противиться християнським засад і людській гідності». «Ми кажемо, що любимо Батьківщину, а Батьківщина – це кожен один біля мене, поруч вас. Це є наша Батьківщина, тож як ми її любимо?», - запитав архипастир.

Уділяючи архиєрейське благословення єпископ Михаїл висловив такі побажання: «Хай ваше серце буде відкритим до миру, до мирного співжиття між собою, щоби ми удостоївшись прощення гріхів наших могли відкритим серцем і щирою душею молитися про добро нашого народу, про цілість, незалежність та ідентичність нашої України».

Разом із прочанами військовослужбовцями, вірні та священики єпархії брали участь у богослужіннях, у роздумах над Хресною дорогою Спасителя, у поході зі свічками прославляючи Божу Матір, у нічних чуваннях та чисельно приступали до Святих Таїнств Сповіді та Причастя.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336