possible to make website for free

Пошук по сайту

За допомогою фільму особу Патріарха Йосифа пізнавали школярі с. Щуровичі

17 лютого 2012 року, у день 120-тої річниці з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого, у школі с. Щуровичі Радехівського району згадували про славного Патріарха. Завдяки допомозі о. Ярослава Царика та о. Тараса Дзьоби, із м. Броди, школярі змогли на великому екрані побачити документальний фільм « Патріарх» про нелегкий життєвий шлях Ісповідника віри.

Перед початком фільму, о. Тарас звернувся з промовою до учнів. Найперше він пояснив дітям значення слів «єпископ», «патріарх», «митрополит», «НКВС», «Гулаг», оскільки вони часто згадуються і є ключовими. Також наголосив, що на долю Йосифа Сліпого випало дуже «багато хрестів» під якими він не впав а гідно їх переніс.

Під час перегляду школярі були зосереджені й уважні, що свідчить про те, що зміст фільму зумів увійти у їхні серця і душі. Є надія, що після побаченого вони збережуть ті зерна добра і дадуть добрі плоди.

Після фільму слово мав директор школи В. М. Гураль. Він подякував всім священикам, що допомогли провести виховний захід такого типу. Також висловив сподівання, що школярі будуть довго пам’ятати фільм, а постать Йосипа Сліпого для них стане прикладом для наслідування, найперше у навчанні. Адже він дуже добре вчився і знав багато іноземних мов.

о. Роман Сапужак, настоятель храму Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста с. Щуровичі подякував за увагу директору, священикам, вчителям та школярам, які взяли участь у перегляді фільму.

Повідомив о. Роман Сапужак

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336