possible to make website for free

Пошук по сайту

За допомогою ілюстрацій діти та молодь роздумують над Хресною Дорогою Спасителя

Програма Тижня духовності передбачала проведення Хресної Дороги з розважаннями для дітей та молоді. Ідея полягала в тому, щоб запропонований текст був у доступному викладі, як для дитини, так і для підлітка; а дані розважання мали б формувати у дітей та молоді розуміння терпінь Ісуса Христа на Його Хресній Дорозі та роздумування над своїм життям, його буденністю, побутом, вчинками, відносинами, особистими переживаннями.

З цією метою видавничий відділ Сокальсько-Жовківської єпархії надрукував тексти Хресною дороги з ілюстраціями. Відтак книжечками було забезпечено усі парафії єпархії.

Ілюстрації Хресної Дороги для дітей подані так, щоб наблизити дитину, у всій її щирості та доброті, до співчуття з терплячим Ісусом, до того, щоб дитина йшла поряд з Ним. Таким чином, вона (дитина) є з Ісусом в момент засудження, бере з Ним хрест, допомагає піднятися, переживає зустріч з Матір’ю, подає свою хустинку, виймає з ран терня, стримує воїнів, плаче, коли вже не в змозі допомогти, переживає момент смерті, знімає Ісуса з хреста і покладає до гробу, вірить та очікує Воскресіння.

Зміст ілюстрацій для молоді базувався на тому, щоб показати історичність Хресної Дороги Спасителя. Зображення в книжечці відповідають канону іконопису. Ідея полягала в тому, щоб молода людина відчула і пережила візуально правдивість Хресної Дороги Ісуса Христа.

Для прикладу, у парафії Воздвиження Чесного Хреста Гоподнього у с. Добросин Рава-Руського деканату, настоятель храму о. Богдан Мурований запровадив Хресні Дороги з читанням розважань для дітей та молоді по осібно перед Розп’яттям у храмі. Впродовж Великого посту, у середу провадиться Хресна Дорога для дітей (1-7 класи), а у четвер Хресна Дорога для молоді (8-11класи).

Згідно слів о. Богдана Мурованого «Хресну Дорогу слід розглядати, як ефективний спосіб гуртування дітей та молоді до життя в Церкві».

Повідомила Уляна Креховець

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336