possible to make website for free

Пошук по сайту

Духовно оновилися школярі та вчителі с. Великосілки

Духовно оновилися під час Великого Посту і учні та вчителі Кам’янеччини, зокрема вихованці навчально-виховного комплексу с. Великосілки. «Тиждень духовності», організований вчителем основ християнської етики Іриною Таратулою та за активної участі у заходах настоятеля УГКЦ Святої Параскеви села Великосілки о. Володимира Марушечка, на дітей і їх наставників справив незабутнє враження.

З 19 по 24 березня кожен день у школі починався зі Спільної Молитви. Молитви, зокрема, читалися під проводом священика отця Володимира. Один із таких днів діти молилися за щасливу Україну. Символічно, у дні Великого посту, діти (5-11 класів) взяли участь у проведенні Хресної дороги, яку «пройшли» переглядаючи кінофільм «Страсті Христові».

Упродовж заходів у школі проводився усний журнал для старшокласників «Про піст і молитву» - діти читали поезії на відповідну тематику, висловлювали свої думки з приводу значення посту у житті людини; взяли участь у творчому конкурсі «Роздуми про піст» - кожен з учнів старших класів мав змогу викласти свої думки у творчих доробках. Діти усвідомлено, щиро писали про те, що піст не обмежується лише пісною дієтою, що він має більш глибоке значення для християнина.

Учні 1-7 класів виявили свої таланти у конкурсі малюнка на тему: «Сторінками Святого письма». Кращі роботи були відзначені подарунками.
Наймолодші учасники «Тижня духовності» (учні 1-4 класів) творили під час художнього конкурсу «У майстерні Ангелика Інокентія». Діти своїми руками з паперу виготовляли ангеликів, замість крилець у яких ставили різнокольорові відбитки свої крихітних пальчиків.

Цікавим і наповненим змісту був виховний захід «Побудь зі мною в тиші» (учні старших класів читали вірші, співали страсні пісні) та відкритий урок «Тайна вечеря», під час якого учні 4 класу обговорювали тему важливості мати друзів. На прикладі Ісуса Христа діти робили висновки, якими мають бути справжні товариші. Інсценізований Поштар роздавав дітям Листи від Ісуса, а діти – писали відповіді.

В один із днів тижня духовного відновлення діти мали можливість приступити до Сповіді і Святого Причастя.

Повідомила Надія Клєпчарова

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336