possible to make website for free

Пошук по сайту

Деканальний празник у Добросині

У день Воздвиження Чесного Хреста Господнього парафія с. Добросин і священнослужителі Рава-Руського деканату відсвяткували деканальний празник. Божественну Літургію очолив отець-мітрат Василь Ховалко з парафії Кам’янка-Липник.

Проповідь виголосив о. Микола Віновський, який закликав вірних берегти скарб християнської віри та відстоювати християнські цінності, символи у нашому секуляризованому суспільстві. Особливо молодому покоління – наголосив проповідник – потрібно прививати розуміння основ християнства та вчити про сенс почитання Хреста Господнього.

Отець-декан Богдан Мурований, настоятель парафії, розповів про значення свята Воздвиження Хреста Господнього. «У сьогоднішній день Хрест піднімається на чотири сторони світу для того, щоби ми його побачили, щоби всі народи зрозуміли, яка місія вчинена через Хрест. Хтось насміхається з того, що ми шануємо Хрест, але він є освячений святою кров’ю Христа, цей Хрест є благословенний Його жертвою заради кожного з нас. Цей Хрест для нас є сила Божа, яка відганяє диявола, яка є окрасою Церкви, яка потішає і скріплює праведних людей», - сказав отець-настоятель.

На завершення отець-декан пригадав усім вірним, що у храмі с. Туринка Жовківського деканату знаходиться надзвичайна святиня – частинка Хреста Господнього, до якої можна торкнутися і помолитися.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336