possible to make website for free

Пошук по сайту

На Бродівщині дякували Господеві за врожай

У неділю 21 жовтня 2012 року на парафії Зіслання Святого Духа с. Сухоти Бродівського деканату відбулися святкування з нагоди Дня подяки Господу за врожай.

На урочистій Літургії було виголошено подячні молитви до Бога Творця, який з любові і милості своєї послав нам щедрий урожай.

«Дякувати Богу треба повсякчасно за все, що дає Він нам, як у храмі так і у домашніх своїх молитвах. Цього року урожай отримали по всій Україні та світі, але чи всі гідно подякували і прославили Бога?», - запитав у проповіді отець Тарас Дзьоба.

Після Літургії священик поблагословив великий запашний коровай, пожертвуваний сім’єю Ваховських, який розділили між усіма парафіянами. Завершили подячне святкування у вечір Молебнем до Пресвятої Богородиці, котра покриває своїм омофором усіх християн та молить за них до Бога.

Довідка

Урочисте подячне святкування за урожай в цій парафії має давню історію, адже до приходу радянської влади існував у селі звичай благословення врожаю і подяки за нього. Після виходу Греко-Католицької Церкви з підпілля, отці Іван та Богдан Вихори, які здійснювали служіння у цій парафії, відновили це подячне свято.

Повідомила Любов Покровецька

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336