possible to make website for free

Пошук по сайту

Вірні в часі реколекцій готувалися до празника у Куликові

8 листопада 2012 року парафіяльна спільнота селища Куликів відсвяткувала храмовий празник великомученика Димитрія. Передували празникові реколекції, які проводив о. Василь Оприско, ЧНІ.

Тема Таїнства Пресвятої Євхаристії розглядалася під час духовного приготування до празника. В неділю парафіяни розважали над притчею про багача і Лазаря. «Все почалось з попередження: пам’ятай вічність залежить від того що і як робиш зараз, вважай щоб не було запізно». В понеділок була окрема наука для дітей про Євхаристію. З дітьми приглядалися до того як збудована св. Літургія, її символи і значення. У вівторок священик-реколектант звертався до молоді, говорив про обов’язок і потребу участі в св. Літургії, про те що собою являє: спільнота столу, жива і реальна присутність Христа, безкровна жертва, пожива на життя вічне. У середу була наука для дорослих під час якої вірні роздумували про Євхаристію як поживу для життя вічного. Виголошуючи науки священик вів діалог з парафіянами.

В часі реколекційних днів у храмі перебували мощі блаженного Миколая Чарнецького. Також було відслужено Молитовний чин на зцілення душі і тіла, під час якого священики помазували вірних олією, освяченою мощами блаженного.

У сам день празника Божественну Літургію очолив протосинкел єпархії отець-мітрат Володимир Коткевич, з яким співслужили священики з сусідніх парафій та представники монаших спільнот. Привітальне слово виголосив о. Роман Стецко, адміністратор парафії, який подякував за змістовні реколекційні науки і висловив сподівання, що парафіяни, беручи приклад зі святого Димитрія і блаженного Миколая, при кожній нагоді братимуть повну участь у Пресвятій Євхаристії.

Повідомили парафіяни селища Куликів

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336