Пошук по сайту

Слово до вірних УГКЦ с. Пеняки, вихідцям та сучасникам цієї землі та до усіх людей доброї волі

Боже благословення нас гріє,

Нас гріє благословенна земля.

Село Пеняки нас всіх об’єднало,

Бо Божа ласка на всіх нас прийшла.

Нас усіх ріднить сонце, повітря, земля, на якій ми родилися і живемо, а найбільше наше походження від Бога, що ми всі Божі діти, що живемо завдяки Божій ласці.

Нас усіх сьогодні зріднило с. Пеняки, його історія і люди, які були і є творцями історії. Сьогодні ми дякуємо Богові за дар життя і молимося, щоб особливо тепер Господь поблагословив нас, щоб ми були творцями долі на кожному місці і ця доля була на славу Божу, кожного з нас і всього народу. Цінуйте і пам’ятайте історію свого походження, бо вона в Божому благословенні привела нас до сьогоднішнього дня і запевняє нам кращі дні.

Цим, що ми є спадкоємцями історії цього краю, а також всієї України, ми рівно ж маємо бути і її носіями, щоб ми у всьому були гідними добрих старань наших попередників у житті.

Дуже приємно було вітати вихідців з с. Пеняки, родину Дідушицьких, які свого часу творили історію села, а зараз їхні потомки живуть у Польщі. Також даю признання вірним інших конфесій, які були учасниками свята с. Пеняки і тим своєю присутністю ознаменували цю подію, котра визначається співпрацею між українським і польським народами, а також їх Церквами.

Висловлюю вдячність організаторам цього торжества, яке супроводжувалось Архиєрейською Службою Божою, посвяченням встановленої пам’ятки про село Пеняки, фестивалем і братньою трапезою. Сподіваюся, що пам’ять пережитого матиме місце в житті кожного і буде живим свідченням миру і любові між нами.

Благословення Господнє на Вас!

+ Михаїл Колтун, єпископ Сокальсько-Жовківський

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336