Пошук по сайту

Пасхальне послання 2013 року Божого

Христос воскрес у нашім світі
І ми вітаємо Його.
Він заповів нам жити разом,
Щоби радісно було.

Він запевнив нам свою ласку, 
Що з нами буде назавжди.
І все, що ми бажаєм в серці,
Він допоможе дальше йти.

     Христос Воскрес!                            Воістину Воскрес!
    Віра нас вчить, що Господь нас сотворив і приготовив як і цей світ, в якому ми живемо, так приготовив все в житті, щоб сприймали з Його ласки для нашого з Вами добра. Він нас не полишив в наших гріхах, з яких ми б самі не вийшли, але приготовив шлях спасіння. На цьому шляху спасіння Він виявив своє милосердя до нас і надолужив своєю любов’ю Небесному Отцю за наші гріхи своїм життям, смертю і воскресінням. Тобто цілим своїм єством перед Небесним Отцем заступився за нас, щоб нам жити на землі з Богом  в Його ласці і у вічності в Його любові: «Любов’ю вічною полюбив Я тебе, тому притягнув милосердячись» (Євр. 31, 3).
    В своїй інавгураційній проповіді Святіший Отець Франциск Папа Римський, дивлячись на образ святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії, який в супереч своїм сумнівам прийняв Марію і, рівно ж як Вона, довірився Богу. Він свідчить свою відданість в доброті і ніжності і так виявляє себе у ставленні до Марії. Як чоловік міцний, відважний і здібний, не залишається у своїх людських спосібностях, а свідчить про душевну силу та здатність виявляти увагу і співчуття, справжню відкритість на іншу людину, а також любов і говорить: «Ми не повинні мати страху перед добротою і ніжністю».
    Так як Бог прийняв нас грішних, пригорнув милосердячись, так і ми на знак цієї Божої радості до нас не біймося виявляти нашу доброту і любов до усього навколишнього світу, зокрема людей, навіть тоді, коли нам здається, що не варто уваги.
    Після свого Воскресіння Господь заповідає нам: «Я буду з вами повіки» (пор. Мт. 28, 20 ). То чи Йому так добре, коли ми в гріхах? Чи Він хоче, щоб кожен навернувся і жив? Ось Його доброта, чуйність і милосердя довготерпеливе. Рівно ж і ми повинні наслідувати Його доброту і не боятися її. Бо більша радість нас чекає, коли в нас слово Боже місце має.
    Ісус Христос Воскрес і живе. Він нас доповняє, а ми Його доповняємо. Таке велике довір’я нам Господь виявляє. Ми в цьому маємо мати віру і з такою вірою жити і творити. В багатьох випадках нам є не під силу ані зрозуміти, ні збагнути, але так як Богородиця, стоячи перед незбагненним, сказала: «Ось я слугиня твоя. Нехай мені буде  по слову твоєму» (Лк. 1. 38). Так ми, ведені збагаченою вірою Пречистої Діви Марії, святих апостолів і мучеників, а також пастирським наставленням Святішого Отця Франциска Папи Римського, не біймося творити милосердя, а досягнемо більшого в нашому житті, ніж  ми сподівалися б на свої сили.
    Нам на серці лежать наші родини і близькі; нам лежать на серці соціальні проблеми нашого життя; нам залежить теперішнє і майбутнє нашої Церкви, школи і майбутнє наших дітей і молоді. Нам залежить хто і як управляє в державі, щоб нам почуватися захищеними в ній. Які глобальні проблеми і завдання?! Для маловірів це страшно. Але для нас, що сьогодні утверджуємося у вірі, є гаслом: «Господь з нами і ніхто проти нас» (пор. Рим. 8, 31).
    Довірмося Богові і триваймо з Господом в молитві, вірі і любові і ділах сповнених любові до Бога, ближніх і всього Божого творіння. А Христос, що воскрес всупереч всім труднощам, які Йому робили, так і тепер всупереч усім нашим труднощам Господь дасть нам силу перемоги, щоб ми разом могли святкувати Його славне Воскресіння і Його співжиття з нами.
    Як і колись Господь нас полюбив, що віддав своє життя за нас, так і тепер Він заступається за нас, щоб Його ласка проявлялась в цілому нашому житті.
    Поручаю Вас усіх Богові, який смертю смерть подолав. Рівно ж, і ми поручаймось Богові і один одного поручаймо Богові, щоб ми, триваючи у вірі, отримали сподівану від Бога нагороду у сповнені наших надій.
    Силою Воскреслого Христа скріпляю усіх Вас у вірі на поміч Божу в усіх ваших труднощах, переживаннях і немочах. Хай Воскреслий Господь з Вами святкує нашу славну перемогу над смертю і всіми труднощами життя. Хай і Ваші терпіння переміняться в радість.
    Христос Воскрес!                            Воістину Воскрес!

 

+ Михаїл Колтун               
Єпископ Сокальсько-Жовківський
 
Дано: м. Жовква, Єпархіальне Управління Сокальсько-Жовківської єпархії      
  11 квітня 2013 р. Б. в день прп. Марка

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336