possible to make website for free

Пошук по сайту

На фасаді львівського храму Преображення відкриють меморіальну таблицю до 30-річчя виходу УГКЦ з підпілля

27 жовтня 2019 року у храмі Преображення ГНІХ відзначать річницю повернення парафії до лона Вселенської Церкви. З цієї нагоди о 10:00. Архиєрейську Божественну Літургію звершить митрополит Львівський Ігор Возьняк.

О 12:00 здійснять Чин благословення та відкриття Меморіальної таблиці, присвяченої 30-й річниці виходу УГКЦ із підпілля. Ця парафія була в числі перших, що вийшли з підпілля.

А вже о 17:00 цього ж дня відбудеться урочисте внесення у Свято-Преображенський храм мощів блаженного священномученика екзарха Волинського Миколая Чарнецького для  постійного вшанування вірними. О 18:00  Архиєрейську Божественну Літургію звершить єпископ-помічник Львівської архиєпархії Володимир Груца. 

«Меморіальна дошка створена у тому самому стилі, що й та, яка вказує на назву храму. Вона ідентична у своїх розмірах. На дошці є інформація про те, що це 30-та річниця повернення храму Преображення в лоно Вселенської Церкви. Ця дошка свідчить про ті події, які пережила наша спільнота і ціла Церква», – розповів парох храму о. Ярослав Чухній, який був очевидцем, і як священник цієї парафії разом з вірними перейшов у лоно Вселенської Церкви.

У коментарі священнослужитель поділився переживаннями тих часів. «Звісно, що тріумфальний дух панував. На диво. Знаєте, я чоловік не є дуже відважний чи авантюрист. Далеко ні. Бог вибрав немічне для того, щоб посоромити величне. Так і сталося. Від колосального піднесення духовного, адже люди підтримали. Зрештою, може це навіть було неочікувано. Але люди поєдналися, цей дух єднання тривав понад півроку. Коли у церкві залишалися і оберігали святині», – наголосив о. Ярослав.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://velychlviv.com

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336