possible to make website for free

Пошук по сайту

Єпархіальний архиєрей, духовенство та вірні молилися у Зарваниці

14-15 липня 2012 року в Марійському духовному центрі Зарваниця відбулася Всеукраїнська та молодіжна проща. Від нашої єпархії був присутній правлячий архиєрей Михаїл Колтун, священики та вірні з багатьох парафій єпархії.

У прощі за різними даними взяли участь близько 120 тисяч прочан з різних куточків України та з-за кордону, а також почесні гості – Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук, архиєпископ Томас Едвард Галіксон, Апостольський нунцій в Україні, високопреосвященний Еліас Шакур, архиєпископ Мелхітської Греко-Католицької Церкви зі Святої Землі, преосвященний Антон Коша, єпископ-ординарій Кишиневської єпархії Республіки Молдова, 15 митрополитів, архиєпикопів, єпископів УГКЦ і РКЦ та представники влади. Численні гості приїхали з Донецька, Криму, Херсона, Миколаєва, Кіровограда, Києва, Луцька, Рівного, Вінниці, Житомира, Закарпаття, Івано-Франківська, Чернівців, Львова, Дрогобича.

Цьогоріч проща була приурочена 120-й річниці від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого та тематиці Святих Тайн.

У неділю, 15 липня, Зарваниця вітала численне Всеукраїнське паломництво. Святкову Архиєрейську Літургію очолив Блаженніший Святослав Шевчук. Блаженнійший Святослав привітав усіх високодостойних гостей та прочан які, незважаючи на дощ, молилися на Літургії, уділив архипастирське благословення, подякував організаторам прощі за наполегливу працю, священикам, які з вірними ішли пішки та сповідали під час прощі, представникам влади з допомогу в організації паломництва.

Згідно повідомлення прес-служби Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336