possible to make website for free

Пошук по сайту

Розпочалася ІІІ-тя проща до св. Папи Івана Павла ІІ в Руді Сілецькій

19 жовтня 2019 р. Б., архиєрейською Божественною Літургією розпочалася вже третя трьохденна проща до св. Івана Павла ІІ в Руді Сілецькій, у храмі св. Юрія, де впродовж дев'яти (від 14 жовтня) днів також перебуває чудотворний образ Зарваницької Божої Матері.

Божественну Літургію, молебен перед Зарваницькою Іконою Божої Матері та водосвяття у каплиці з криницею очолив владика Петро (Лоза), після чого розпочалась концертна програма з Тріо священиків "Новий час", а опівночі хресна дорога. 

Протягом всієї прощі лунатиме спів семінаристів ЛДС Святого Духа.

СВІТЛИНИ

У своїй проповіді архиєрей наголосив на особі св. Папи Івана Павла ІІ: "Його часто називали подорожуючим Папою. За своє служіння, як Папа, він відвідав понад 129 різних країн, мав 104 апостольські подорожі... це перший Папа, який старався зустрітися з іншими релігіями, конфесіями для того, щоби підкреслити, що коли ми зустрічаємося, коли ми спілкуємося, коли ми живемо в діалозі один з одним, ми маємо можливість пізнати істину і дійти до неї..." Говорячи про важливість єдності, владика також зауважив, що темою Синоду Єпископів, який нещодавно відбувався в Римі, було: "Сопричастя в житті і діяльності УГКЦ". 

"Одночасно, ми також сьогодні хочемо просити заступництва святого Папи Івана Павла ІІ, щоби цей мир і єдність були і в наших родинах..." Владика пригадав про чудотворний образ Зарваницької Божої Матері, який зараз є у храмі, а недавно подорожував нашою єпархією: основною молитвою яку ми заносили до стіп Пресвятої Богородиці була молитва за наші сім'ї та мир і спокій в державі.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336