possible to make website for free

Пошук по сайту

«Бог і Україна» – II Всеукраїнське паломництво військовослужбовців до Зарваниці

Відкриваючи паломництво, владика Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, сказав: «Ми сьогодні прийшли сюди, щоб виразити свою віру від Збройних Сил, від силових структур в імені всієї України. Ми наважилися робити ці перші кроки для того, щоб за нами могли йти наступні покоління, які будуть представляти лице нашої держави, наших військ і силових структур…».
 
Представник військовослужбовців, Петро Іванович Костюк, заступник директора Департаменту гуманітарної політики Міністерства оборони України, підкреслив те, що: «З 1996 р. військовослужбовці щорічно беруть участь у військовому паломництві до Люрду. В Україні є теж багато місць, де об’являлася ласка Божа. Одним з цих Марійських центрів є Зарваниця… Я впевнений, що приймаючи участь у заходах Другого Всеукраїнського паломництва ми вийдемо на той духовний рівень, який дасть нам можливість йти тим шляхом, який проходить кожен християнин до храму Божого. І це стане моральним орієнтиром для росту духовності у Збройних Силах України. Мати Божа є покровителькою українського війська і вона нас сюди зібрала, тому військовослужбовці в особливий спосіб віддають їй шану і повагу».
 
Паломники молилися перед чудотворною іконою Зарваницької Богородиці, брали участь у Панахиді за полеглих військовослужбовців та покладенні квітів перед пам’ятним хрестом. Пройшли слідами Христа по Хресній дорозі та взяли участь у Божественних Літургіях. Учасники також мали час на персональну молитву, сповідь та спілкування з духовенством. Варто зазначити, що військові внесли свій особливий вклад у паломництво, адже їхній хоровий спів та звучання оркестру додали справжньої радості усім прочанам. Яскравими були і мистецько-народні представлення під час яких військові грали на трембітах, співали народних пісень та затанцювали кілька народних танців.
 
В неділю відбулася урочиста Архиєрейська літургія, під час якої владика Михаїл Колтун зокрема сказав: «Ми молимося за наше українське військо, щоб воно було християнським, основаним на християнських цінностях. Ми молимося за нашу державу, щоб ми, як всі інші цивілізовані держави світу, мали свою християнську культуру та надбання». Проща завершилася співом гімну, який відображає гасло другого Всеукраїнського військового паломництва: «Боже, Великий, Єдиний. Нам Україну храни».
 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336