possible to make website for free

Пошук по сайту

У Львові пройшов триденний семінар для капеланів Пенітенціарного душпастирства УГКЦ

, канонічного права, морального богослов’я, міжнародного і вітчизняного права у кримінально-виконавчій сфері. Професійний психолог, капелан 48-ї та 30-ї виправних колоній Юрій Кузьо провів тренінг, мета якого полягала у виробленні мудрої пастирської поведінки у ситуаціях, коли під час спілкування з особою виявляються її суїцидальні нахили. А доктор канонічного права о. Роман Шафран розглянув пастирські ситуації, які вимагають від капелана уважного застосування церковних законів.

Душпастирі УГКЦ служать у пенітенціарних установах для усіх людей у потребі, незважаючи на їхню національну, соціальну чи релігійну приналежність. Це особливий вид милосердного служіння, мета якого - наблизити людину до Бога.

За участю офіцерів Державної пенітенціарної служби України, співробітників Управління ДПСУ у Львівській області капелани дослідили можливості та колізії застарілого законодавства України щодо опіки та душпастирської допомоги ув’язненим. Напередодні зміни до законодавства - впровадження інституту капеланства у тюрмах в Україні - такі діалоги набувають дедалі більшого практичного значення.

На завершення зустрічі капелани подарували пенітенціарним службовцям ікони Христа і Богородиці для Управління ДПСУ у Львівській області та для кожної з восьми пенітенціарних установ. Були також вшановані:  волонтерка з досвідом 20 років служіння ув’язненим жінкам п. Марта Бліхар та священики Ігор Цар і Василь Гром.

Завдяки регулярному навчанню та поглибленню взаємодії з Державною пенітенціарною службою України Пенітенціарне душпастирство УГКЦ набуває професійних рис.

 

Департамент інформації УГКЦ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336