possible to make website for free

Пошук по сайту

Під керівництвом єпископа Михаїла Колтуна відбувся V Всеукраїнський з’їзд військових капеланів

З 24 по 26 січня 2012 року в м. Івано-Франківську проходив V Всеукраїнський з’їзд капеланів, у якому взяли участь близько 40-а учасників. Захід очолив владика Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України. Від Сокальсько-Жовківської єпархії були присутні капелани із м. Броди та м. Великі Мости.

«Капеланська праця ніколи не була простою, - відзначив владика Михаїл. - Та візьмімо за приклад Пресвяту Богородицю, котра завжди довіряла Богу свій шлях і своє служіння. Закликаю і вас, капелани, у своєму служінні повністю довіритися Богові і не зважати на ті труднощі, які не раз виникають у вашій душпастирській праці».

Капелани разом з представником Міністерства оборони України, Генерального Штабу, представниками частин та установ Міністерства оборони та МВС, дислокованих на Прикарпатті, обговорили особливості душпастирської праці серед військових.

Одним з важливих результатів з’їзду Владика назвав консенсус у прийнятті рішення щодо моделі капеланства в Україні – за представлену модель протягом другого дня проголосували усі капелани. «Таким чином можна вважати, що в українському капеланстві запанувала конкретна стратегія праці в руслі душпастирської опіки військовослужбовців», - зазначив о. Любомир Яворський.

Одним з планів на 2012 рік було визначено проводити спільні молитовні читання Святого Письма по військових частинах, яке може бути також міжконфесійним, що поглибить співпрацю різних Церков, зокрема й у війську.

Під час з’їзду капелани відвідали 114 бригаду ТА Повітряного командування «Захід» Збройних Сил України (в/ч А-1349) та Прикарпатський військово-спортивний ліцей-інтернат.

Згідно повідомлень прес-служби Департаменту капеланства

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336