possible to make website for free

Пошук по сайту

Завершилося IV Всеукраїнське військове паломництво

22 - 23 вересня 2012 року відбулося IV Всеукраїнське військове паломництво до чудотворного місця явлення Божої Матері у с. Зарваниця. Цьогорічний молитовний захід проходив під гаслом «Бог покликав нас жити у мирі».

У прощі взяло участь близько 1000 військовослужбовців з 12 областей України, не враховуючи членів їх сімей. Серед них були представники: Сухопутних Військ, Повітряних та Морських Сил, Академії Сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, Внутрішніх Військ МВС України, Прикордонної та Пенітенціарної Служби, Ліцею ім. героїв Крут, козацького братства, ветеранів УПА та Радянської Армії.

Після поминальної молитви за полеглих побратимів під супровід оркестру військові рушили колоною до центральної площі перед собором Зарваницької Матері Божої. У своєму вступному слові головний капелан преосвященний Владика Михаїл Колтун зазначив, що ми покликані жити в мирі та гуртуватися навколо своєї Батьківщини. Із вітальним словом також виступили: представник Міністерства оборони України полковник Руслан Коханчук та Олександр Іздебський, підполковник Внутрішніх Військ Міністерства Внутрішніх Справ України.

Під вечір паломники взяли участь у Хресній дорозі, яка проходила на схилах Марійського центру, після якої відбулася Архиєреська Свята Літургія за участю Владики Михаїла та військових капеланів українського війська. По завершенні молитви усі вирушили ходою зі свічками до Марійської площі, прославляючи співом Пресвяту Богородицю. Пізно увечері відбувся святковий концерт для прочан за участю військового оркестру, ветеранів УПА та вокального ансамблю «Орфей».

Вранці, наступного дня прощі, відбулася Архиєрейська Свята Літургія, після якої виступами творчих колективів завершилося військове паломництво. На закінчення молитовного дійства Владика Михаїл уділив архипастирське благословення.

Згідно повідомлень Департаменту капеланства та Центру капеланства

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336