possible to make website for free

Пошук по сайту

Капелани привітали з 70-річчям окремий полк зв’язку Повітряних Сил України

9 листопада 2012 року особовий склад 76-го окремого полку зв’язку Повітряного командування “Захід” Повітряних Сил Збройних Сил України відзначає 70-річчя з дня заснування частини.

Духовний супровід урочистої події очолив Владика Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України та о. Зиновій Колтун, головний капелан Сокальсько-Жовківської єпархії.

На свято прибули ветерани полку, командир Повітряного командування «Захід» генерал-лейтенант Станіслав Павлович, представники місцевої влади.

Захід розпочався виконанням Державного гімну, після чого військовий єпископ виступив зі словом благословення. «Бог покликав нас бути охоронцями неба, від якого ми як християни сподіваємось найбільше, хоч ходимо по землі, - сказав Владика Михаїл. – Сьогодні ми маємо усі три роди військ, що оберігають нашу землю, води та небо. Бог зробив нас відповідальними за небеса, котрі ви охороняєте, за Україну, де трудимося. Це є нашим обов’язком: убезпечувати життя інших на благо України». Владика порівняв послух, який панує у Церкві, з послухом до командира у війську та побажав усім провідникам бути гідними свого звання, а це означає також вміння послужити одне одному у потрібний час.

Для учнів місцевих шкіл було організовано «День відкритих дверей» з показом військової техніки та озброєння, а також демонстрацією роботи радіостанцій.

Згідно повідомлення прес-служби Департаменту капеланства

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336