possible to make website for free

Пошук по сайту

Військові капелани визначили пріоритети діяльності

13-14 грудня 2012 року в Трускавці відбувся VI Всеукраїнський з’їзд військових капеланів Української Греко-Католицької Церкви. З’їзд очолив Владика Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

Резолюція VI Всеукраїнського з’їзду військових капеланів УГКЦ

З метою підвищення ефективності капеланської діяльності в Збройних Силах та інших військових формуваннях України, сформування необхідних умов її здійснення, з’їздом визначено такі пріоритети:

1. Діяльність капеланства УГКЦ спрямувати в напрямку реалізації стратегії УГКЦ 2020.
2. При Департаменті Патріаршої Курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України (далі – Департамент) створити Колегію капеланів для підвищення ефективності капеланських структур на місцевому рівні.
3. Для покращення стану капеланського служіння створити Коло приятелів Департаменту.
4. Підвищити активність капеланів на місцях щодо організації та проведення паломництв.
5. Продовжити анкетування призовників у Збройних Силах та інших військових формуваннях України. Капеланам на місцях встановити чітку взаємодію з військовими комісаріатами.
6. Капеланам звернути увагу на розширення капеланської діяльності шляхом охоплення громадських організацій військово-патріотичного спрямування, а саме: братств УПА, учасників війни в Афганістані, ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи, жертв політичних репресій, дітей війни, малолітніх в’язнів та ін.
7. Для участі капеланів у миротворчих місіях Департаменту відібрати кандидатури з числа священиків відповідно до вимог існуючого законодавства України.
8. Наступний VII Всеукраїнський з’їзд військових капеланів провести в Одесько-Кримському екзархаті (м. Одеса).

Учасники з’їзду обговорили питання діяльності військових капеланів УГКЦ протягом 2012 року, а також заслухали підсумки річної праці Департаменту та поставили перед собою нові цілі на 2013 рік.

Згідно повідомлення прес-служби Департаменту капеланства

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336