possible to make website for free

Пошук по сайту

У День Соборності військовослужбовці різних конфесій молилися разом

22 січня 2013 року у Гарнізонному храмі Української Православної Церкви Київського Патріархату у рамках 46-о Тижня молитов за єдність християн відбувся екуменічний Молебен християн-військовослужбовців.

У святині молилися члени Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України разом з військовослужбовцями.

Від Української Греко-Католицької Церкви був присутній повний склад Департаменту Патріаршої Курії у справах душпастирства силових структур України на чолі з Владикою Михаїлом (Колтуном). Військовий єпископ у своєму слові наголосив на важливості екуменічних заходів, особливим чином, на думку Владики, це потрібно нашій державі. «Ми дуже багато робимо спільно з іншими християнськими конфесіями для того, щоб об’єднати наші зусилля для блага українського народу та війська. Проте чомусь досі ми молимося порізну». Владика Михаїл згадав про значимість сьогоднішнього дня в українській історії – Дня Соборності. «Щоб усі були одно», - словами з Євангелія закликав єпископ присутні конфесії до єдності у молитві.

Голова Ради – Владика Станіслав Широкорадюк (Римо-Католицька Церква) привітав присутніх з різдвяними святами та подякував членам Ради за згуртованість на спільному молитовному зібранні.

Усього в заході взяло участь близько 300 військовиків.

Повідомляє прес-служба Департаменту капеланства

Переглянути фотографії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336