possible to make website for free

Пошук по сайту

«Поминаючи захисників Вітчизни усіх історичних періодів, ми молимося за них», – єпископ Михаїл Колтун

23 лютого 2013 року, в гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові, проведено молитву за всіх захисників рідної землі.

У молитовному заході взяли участь курсанти та офіцери Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на чолі з генерал-лейтенантом Павлом Ткачуком.

Звертаючись до військовослужбовців, єпископ Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, наголосив: «Поминаючи захисників Вітчизни усіх історичних періодів, ми молимося за них». Відтак зазначив, що є різні погляди на святкування Дня захисників Вітчизни, але «ми в цей день вкладаємо християнський зміст» і вшановуємо не тільки тих, які служили у війську в радянський час, бо «коли говорити про захисника Вітчизни, то треба врахувати всіх, від віків, які були налаштовані на збереження і відновлення цінностей нашої держави». А «тими цінностями найперше є християнські цінності, які нам дав Бог, щоб ними жити, їх вживати, щоб могти бачити успіх у своїх діях».

Від Римо-Католицької Церкви за військовослужбовців молився о. Гжегош Драус, а від Вірменської Апостольської Церкви диякон Армен.

Провадив молитовний захід капелан Львівського ліцею ім. Героїв Крут, священнослужитель гарнізонного храму о. Тарас Михальчук.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336