possible to make website for free

Пошук по сайту

В Погоні відбувся 10-й з’їзд Апостольства Доброї Смерті

22-23 червня 2019 р. Б. в Монастирі Успіння Матері Божої ЧСВВ с. Погоня відбувся Х з’їзд Апостольства Доброї Смерті та святкування 20-річчя відновлення АДС при храмі Царя Христа м. Івано-Франківськ. 
Розпочалися святкування Співаною Вервицею до Божого Милосердя. Опісля духовний провідник товариства о. Порфирій Шумило, ЧСВВ виголосив науку. В ході конференції до присутніх звернулися: Даниїла Почтар, настоятелька Апостольства Матері Божої Страждальної, Покровительки Доброї Смерті, о. Василь Білаш, голова Комісії у справах мирян УГКЦ, ігумен монастиря о. Никодим Гуралюк ЧСВВ. Програма з’їзду охоплювала: розповіді учасників товариства, нагородження апостолян, а також вручення посвідчень новим членам Апостольства Доброї Смерті. 

СВІТЛИНИ

Архієрейську Святу Літургію очолив владика Йосафат Говера, екзарх Луцький у співслужінні із о. Василем Білашом, Головою Комісії у справах мирян УГКЦ, о. Никодимом Гуралюком, ігуменом монастиря та іншими священослужителями. По закінченні Літургії о. Василь Білаш, голова Комісії у справах мирян УГКЦ вручив Патріаршу грамоту настоятельці Апостольства Матері Божої Страждальної, Покровительки Доброї Смерті Даниїлі Почтар. 
Опісля, для всіх присутніх, під відкритим небом відбулася прем’єра фільму «З Богородицею до Неба» та концерт-шоу «З Ісусом по дорозі» за участі: Володимира Хозінського, вокального тріо «Жива вода», вокально-інструментального ансамблю «Гроно Любові», Івано-Франківської балетної школи та ін. 
По закінченні концерту розігрувалися різні призи, а зокрема, головний приз - безкоштовна поїздка до Меджугор’я. Упродовж ночі у храмах тривали чування, які закінчилися на світанку 23 червня Святою Літургією. 
У неділю, 23 червня, відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Володимир Війтишин, архиєпископ і митрополит Івано-Франківський, у співслужінні духовенства. По завершенні урочистої Служби Божої архиєрей нагородив грамотою Даниїлу Почтар, настоятельку Апостольства Доброї Смерті.

Довідково 
«Апостольство Доброї Смерті» — світова католицька організація, що остаточно оформилася в єдиний рух в 1908 році. Повна назва — Апостольство Матері Божої Страждальної, Покровительки Доброї Смерті. Центр організації знаходиться у Франції у місті Тіншебрей, а керівництво її української гілки — в місті Івано-Франківську. Блаженний Йосафат Коциловський вперше офіційно у 1927 р. поблагословив створення Товариства Доброї Смерті на теренах України під покровом Страждальної Матері Божої та Святого Йосифа.
Мета Апостольства полягає в тому, що члени спільноти через свої молитви і жертви прагнуть випросити: 
- для вірних християн — витривалість в освячуючій ласці; 
- для релігійно байдужих і грішників — ласку навернення; 
- для всіх — добру і святу смерть. 
Основне своє завдання Апостольство бачить в тому, аби спрямовували все своє земне життя до вічності, щоб кожної хвилини бути готовими до смерті. «Це Апостольство покликане нести надію перед обличчям смерті. В ньому діє Дух Життя, котрий творить світлу дійсність. Він сходить із висот, все перемінює і наповнює своєю благодаттю. Хто вступає в Апостольство, той записується у книгу для постійної молитви за його спасіння», — стверджує духовний провідник спільноти о. Порфирій, Шумило, ЧСВВ.

Facebook сторінка Монастиря Успіння Матері Божої, с. Погоня

Відгуки про з'їзд

Наталя Онисько

На вихідних я вперше була з нашим Апостольством Доброї Смерті на Франківщині в с. Погоня, де відбувався ювілейний з'їзд Апостольства. Описати словами ті відчуття, які були в душі, це мало. Дякую Богу за таку можливість!!! Дякую Всім!!! Дуже рада була знову зустрітись з о. Порфирієм! Хочу також висловити величезну подяку п. Галині Кіщак ревнительці нашого Апостольства за організацію нашої поїздки!!! П. Галино, ви молодець!!! Емоції просто неймовірні від побаченого!!!

 

Наталя Васильєва

Проща Апостольства Матері Божої Покровительки Доброї Смерті, церкви Святого Йосафата до Погоні. У цей радісний і Богом благословенний день прибули апостоляни з різних куточків України святкувати 20-ту річницю Апостольства та 10-й з'їзд!!! Подяка нашому провіднику отцю Порфирію, настоятельці Даниїлі, отцю Никодиму, нашій ревнительці пані Галині, всім організаторам і кожній людині, яка була задіяна в такому величному святі!!! Емоції переповнюють, щасливі і піднесені, ми повернулися додому. Дякуємо, Богородице з Погоні, за вислухані молитви і ласки.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336