possible to make website for free

Пошук по сайту

Храмовий празник св. пророка Іллі у с. Чішки

У неділю, 2 серпня 2020 р.Б., владика Петро очолив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди храмового празника св. пророка Іллі у с. Чішки та здійснив освячення відреставрованого іконостасу.

СВІТЛИНИ

У своїй проповіді єпископ розважав над недільним євангелієм: «До Христа, який був зі своїми учнями прийшли багато людей, щоб він їх навчив. Ми бачимо, що Ісус не раз відходив у пустиню, щоб побути на самоті і порозмовляти зі своїм Отцем, але навіть у тому пустельному місці його знаходили люди. Євангеліє говорить, що це було дуже багато людей, як ми чули, це було п’ять тисяч народу, не рахуючи жінок і дітей. Люди були спраглі, щоб почути його навчання, отримати оздоровлення від недуг і своїх немочей. Це було пустинне місце де пекло сонце, де не було де взяти води, але люди приходили до Христа. Учні, бачачи ситуацію, казали до Христа: «Відпусти їх, вони мають потреби і вони тут не знайдуть нічого їсти, є загроза, що Вони залишаться голодними і що їхні потреби будуть не задоволені. Але тут христос відповідає до своїх учнів: «дайте ви їм їсти».

Можна багато перелічувати потреб, які є навколо нас. Сьогоднішній день показує і те чудо, яке відбулося у вашому храмі і яке також відображає Божу дію – реставраціяю, іконостасу історичної спадщини.

Дивлячись на сьогоднішнє свято і життя пророка Іллі, бачимо, що щось подіне переживаємо. Відступ від свого Бога і шанування чужих богів, але Ілля встояв у своїй вірі.

Сьогодні дякуємо нашим батькам і прадідам за збереження віри, бо ця вірність привела нас до усвідомлення, що Бог є всемогучий.»

Після богослужіння адміністратор храму о. Тарас Загоруйко висловив слова подяки владиці Петру, присутньому духовенству та всім парафіянам.

Були зачитані грамоти про нагороду хрестом з прикрасами о. Тараса Загоруйка та о. Євгена Мигаля

 Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336