possible to make website for free

Пошук по сайту

У Старобродівському і Бродівському деканатах провели велопробіг приурочений митрополиту Андрею

Цьогоріч в Україні на державному рівні вшановувалася пам’ять одного з найвизначніших духовних лідерів Андрея Шептицького. В останню неділю липня і у храмах нашого міста звучали молитви на прославу предстоятеля Української Греко-Католицької церкви та відо¬мого мецената А.Шептицького, названого у народі Великим митрополитом і Українським Мойсеєм за його жертовну духовну працю, просвітницьку і меценатську діяльність. З нагоди 155 річниці з дня народження духовного провідника української нації у Старобродівському та Бродівському деканатах був організований велопробіг святинями міста.

Розпочався захід із спільної молитви на подвір’ї храму Воздвиження Чесного Животворячого Хреста, де діти цієї парафії перед тим мали урок присвячений митрополиту Андрею.
Адміністратор храму ВЧЖХ о. Ярослав Царик провів молитву на початок велопрощі та вручив на дорогу молодим прочанам водичку від БФ «Карітас» Броди. Проща відбувалася у форматі вервиці часточки якої її учасники відмолювали біля кожного храму. Також поруч із кожним храмом о.Тарас зачитував один із повчальних висловів Митрополита Андрея, а директор Бродівського історико-краєзнавчого музею Василь Стрільчук коротко розповідав про Андрея Шептицького, історію храмів, зокрема тих, де побував і відправляв служби митрополит - церкви Різдва Пресвятої Богородиці і св. Юрія. Яскраву колону велосипедистів і катехитів у ви¬шиванках та у поліційному супроводі віряни скрізь зустрічали приязно. У церкві Пресвятої Богородиці Владичиці України їх вітав настоятель о. Богдан Вихор, у гостинній парафії храму Собору Пресвятої Богородиці і св. Теклі на Старих Бродах, приймали і спільно чаювали диякон Іван Вихор та його мама - їмость Ганна, у парафії Святої Трійці – паламар. Далі маршрут велопаломників проліг до храмів Різдва Пресвятої Богородиці і св. Юрія. У Святоюрській церкві до молодих прочан приєднався декан бродівський отець Юрій Біль, який попровадив паломників до каплички, де будується храм Андрея Шептицького на вулиці його ж імені. Там о.Юрій розповів про духовний внесок митрополита Андрея та велич його особи в житті УГКЦ. Так, поєднання зусиль вірних і духовних провідників двох деканатів започаткувало добру справу, що сприятиме зміцненню духовності народу України.
За матеріалами Г. Петрусь 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336