possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Михаїл взяв участь у зустрічі в'язичних капеланів

З 7 по 9 вересня 2020 р. Б., у Патріаршому домі проходила конференція в'язничних капеланів під назвою: "30 років відродження Пенітенціарного душпастирств УГКЦ", яка є підготовкою до 30-літнього ювілею, який відзначатимуть у 2021 році.  У часі зустрічей капелани обговорювали умови служіння у час карантину, пізнавали та працювали над історичними дослідженнями. Із Сокальсько-Жовківської єпархії у зустрічах взяв участь о. Андрій Дутчак, капелан Сокальської ВК.

У середу, 9 вересня Єпископ Сокальсько-Жовківський, керівник Департаменту військового капеланства Кир Михаїл Колтун очолив Архиєрейську Божественну Літургію у Патріаршому домі.

СВІТЛИНИ

Після відпусту Архиєрей звернувся з духовним словом: "Нашими бажаннями і думками ми робимо заключний акорд, відпуст на всі прохання, які ми впродовж цілої Літургії молилися. Робимо підсумок і це все поручаємо Богові за молитвами Пречистої Матері, за молитвами святих, апостолів, святих яких пам'ять згадуємо, які сповнені життя вічного. Ми покликаємось у всіх потребах, щоб Господь помилував і спас нас, як Чоловіколюбець. Так, як Ісус Христос каже: «Я буду завжди з вами», нам це треба усвідомлювати і вправлятися в духовних вправах, щоб бути свідомими присутності Божої і відповісти Йому на наші покликання і завдання. Щоб ми не занедбали те, для чого ми живемо. Катехизм УГКЦ вчить про християнське бачення світу: «Церква Христова – це люд Божий об’єднаний у Святому Дусі, звершує своє служіння кожен час і у кожному місці. Ця Церква є серед переслідування світу цього і серед Божих втіх». Різні випробування, які ми як Церква переживаємо, всі труднощі, які ми зустрічаємо від світу, але Церква не тільки присутня в переслідуваннях але і в утіхах. Через перешкоди ми знаходимо, як подолати труднощі. Ми можемо не зауважити як нас переслідує гріх, гнів і лукавство.

Сьогодні нам випала доля бути покликаними до специфічного служіння. Ми можемо усвідомити покликання в’язничного капелана, як він може у світі послужити.

В'язні також усвідомлюють життя і хочуть його направити заради Христа, а ми їм повинні допомогти! Відкрити таїнство Воскреслого Христа!

Нашим завданням є оживити себе в присутності Воскреслого Христа, в кожен час і в кожному місці. Якщо би себе так заохотити як Богородиця, яка каже – « Я Твоя слугиня»! Так, як ми дали згоду бути капеланами, Пресвята Богородиця стала ув'язненою для Бога, щоб послужити своєю новиною, яка має відкритим у нашому житті.

Цікава наша віра і покликання. Вміймо признати у цьому загрозливому світі, що є Господь Бог, який нас прощає і дає шанс подолати загрози і прийняти участь у Його Царстві".

Владика Михаїл поспілкувався із учасниками з'їзду на спільній конференції після Богослужіння.

Із подячним словом до Архиєрея звернувся о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України.

Прес-служба єпархії  

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336