possible to make website for free

Пошук по сайту

Супровідне слово для паломників Сокальсько-Жовківської єпархії, військовослужбовців і членів їхніх родин на XII Військове паломництво в часі особливих обмежень з причин карантину

 

Сьогодні розпочинається паломництво до Зарваниці, військове паломництво і паломництво вірних Сокальсько-Жовківської єпархії. Паломництво назнаменоване гаслом - “Паломництво сильних духом”. Цей вислів святого пророка Ісаї бодрить людський дух, бо людський дух своєї природи має причину втомлюватися, знеохочуватися, зраджуватися і зневірюватися, а Пророк Ісая подає стимул, щоб ми в дорозі нашого земного життя не втомилися, не відійшли від того запалу ревності, який дає нам віра і у вірі Бог стає нам поміччю. І тому, цей вислів пророка Ісаї, сьогодні ми беремо як духовну зброю для паломництва у Вірі для того, щоб могти іти дальше.

Сьогодні нас знеохочують хвороби, сьогодні нам перешкоджає боязнь перед загрозами смерті і втрати життя для тих військовослужбовців, які сьогодні боронять межі нашої держави, нашої свободи, нашої незалежності, нашої гідності. Ми стоїмо перед сильним ворогом. Так, як перед хворобою ми не вміємо себе належно захистити, так само і перед видимим ворогом, який зі зброєю та ненавистю точить свою силу проти нас, рівно ж і є невидимі сили - це гріх, який найбільше порочить нашу гідність, відбирає нам нашу можливість і доводить до відчаю, смутку і розчарувань.

Гасло пророка Ісаї “Паломництво сильних духом” показує нам, що у житті не можна розчаровуватися. За висловом архангела Михаїла “Хто, як Бог”, ми ніколи не можемо втрачати віри, надії і любові до Бога, навіть тоді коли нам смерть дивиться нам у вічі. Коли ми надіємося на Господа, тоді, власне, працює наша віра. Погляньмо на Пресвяту Богородицю, яка була гонима долею, вона втікала в чужий край від переслідування. Здавалобися, Бог з нею, а вона втікає, вона ховається, але Господь був з нею навіть тоді коли вона йшла.

Я пригадую собі сон Якова, коли йому приснилася драбина з ангелами, він пробудився і каже: “Я не знав, що Бог є зі мною”. Тоді він заключив союз порозуміння з Богом і Бог йому каже: “Я з тобою буду всюди куди ти підеш” і Яків дістав запевнення від Бога, але як запевнення він мусив пережити різні випробування долі до краю життя. Так само і в долі Пресвятої Богородиці. Вона присвятила себе Богові і їй прийшлося рахуватися зі смертю сина, зі смертю Бога. Навіть Бог який дав себе розіп'яти, а Пресвята Богородиця мала це перенести у вірі. Ця Віра сьогодні є така, що ми її святкуємо, ми її засвоюємо в теперішніх наших випробуваннях коли смерть дивиться у нашій очі, коли зневіра приступає до серця, коли нехіть нас опановує. Ми сьогодні, щоб не втратити себе, своєї гідності, своєї можливості маємо вірити, бо Бог є більше понад життя. Бог, який дав життя він нам і дальше вселяє віру, щоб ми могли боротися за життя, а Господь нам буде допомагати. До краю землі, до краю життя Бог буде свідчити нам свою вірність так, як він свідчив своїм вибраним і вони стають прикладом нашого життя, так само і Господь хоче через нас свідчити свою правду, своє запевнення, що він є з нами.

Так як пророк Ісая у своїм вислові “Паломництво сильних” дає запевнення розчарованому народові - силу Божу, щоб він не зневірився, так само і сьогодні це гасло приходить до нас, щоб ми могли прийняти усі Випробування Господа і  у своїй ревності прямували до перемоги.

Я бажаю усім нам, щоби ми з такою завзятістю як пророк Ісая говорить, щоби ми з такою впевненістю як Пресвята Богородиця пережила, щоби ми із такою впевненістю та радістю, які прийняв Яків у своє життя  могли жити з вірою і своїм життям були готовими свідчити  те, що Бог зробив через кожного з нас, щоби ми могли свідчити віру нашої церкви. Віру, яка перемагає, яка веде до перемоги віру, яка нам допомагає.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336