possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Михаїл звершив освячення храму у с. Зубів Міст

У неділю 11 жовтня 2020 р. Б., Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл звершив освячення новозбудованого храму на честь св. Івана Богослова у с. Зубів Міст, Кам'янка-Бузького району. Після освячення Владика очолив Архиєрейську Божественну Літургію. Його Преосвященству співслужили декан Кам'янко-Бузький о. Богдан Горбаль, настоятель парафії о. Борис Гороховський та запрошенні священнослужителі. Співом супроводжував богослужіння квінтет парафії св. Миколая з Радехова.

СВІТЛИНИ

З благословення владики Михаїла проповідь виголосив о. Ярослав Кащук, настоятель катедрального собору св. верх. апп. Петра і Павла в Сокалі. 

"Сьогодні особливий день для нашої парафії, бо освячується церква - храм віри і чеснот християнського життя. В цей особливий день Господь своїми словами веде нас до Генезаретського озера, де проповідує Євангеліє і просить майбутнього апостола Петра відплисти дальше від берега, щоб навчати люд Божий. В сьогоднішньому Євангелії Христос показує силу благословення для праці. Вправні рибалки, які були добрими знавцями своєї справи не зловили нічого, але на слово Ісуса закинули сіті і благословення принесло плід. На місце апостола Петра можна поставити кожного з нас, тих хто з ранку до вечора трудиться і не бачить своєї праці. Сьогодні на місце апостола Петра можна поставити кожного фахівця своєї справи, який знає, що робити, але не просить Божого благословення.Без Божого благословення ми відчуваємо кризу, адже сам Бог сказав «Без мене нічого робити не можете». Тому ми завжди маємо пам’ятати про ці слова.

Честь і хвала всім парафіянам і жертводавцям цього святого храму. Зараз важкі часи, коли все занепадає, але ви під проводом священника змогли збудувати цей храм. Ми щиро дякуємо усім жертводавцям, які жертвували на цей храм, бо це є велика ласка і велике благословення. Тому нехай через молитви Владики та священників зійде благословення на цей святий храм" - із слова проповідника.

У цей день також відбулась ще одна важлива подія для парафії - "Урочисте Святе Причастя" наймолодших парафіян.

У вітальному слові Архиєрей зауважив: "За такий короткий час, такою ліченою громадою ви зробили велику справу Божу – збудували храм Богові. Ви захопилися ревністю до Бога, взялися разом за справу і Бог дав Вам силу, щоб бачити те, про що ви молилися. Сьогодні благословення Боже сходить не лише на мури, які ви здвигнули, але і на вас, щоб ви жили, були здорові та щоб ставалося те, чого ви просите у житті і для життя.

Ми освятили цей престіл, щоб на ньому Бог вислуховував ваші молитви, щоб Бог чув вас, бачив вас і щоб Він вам давав і ви благословили так, як Бог сьогодні вас благословить. Бог сьогодні є з нами, це є Його храм. Цей храм нам відкриває, щоб ми подивляли і прославляли Творця нашого, який дав нам можливість жити у Його творінні, у Його задумі, у Його святій волі. Господь поділився з нами своїм творінням, щоб ми могли його цінувати. Ми хочемо, щоб Господь благословив нам світ, у якому ми живемо, в якому ми дихаємо.

Сьогодні цей храм є живим свідченням того, про що ми молилися, чого ми хотіли. Цей храм є свідченням ваших трудів і старань. Сьогоднішній день став благословенним і ми всі радіємо. Я радію за кожного з вас і хочу, щоб ви не зупинялися на цьому, а молилися про щось більше, щоб ми з цього храму бачили Бога, з ним спілкувалися і могли відкрити для себе розуміння Його божественної Євангелії.

Ми збудували храм і з нього ми повинні будувати наше життя, любити Бога, дякувати Йому, за те, що маємо можливість бачити, те що Він сотворив. У сьогоднішніх реаліях життя ми повинні молитися і довірятися Богові, що у випробуваннях ми не втратили віри."

Деканом були зачитані грамоти з нагоди посвячення храму. Грамотами відзначено настоятеля - о. Бориса Гороховського, сотрудника - о. Петра Сеньковського та парафіян храму.

Із подячним словом звернувся настоятель парафії о. Борис Гороховський та подякував за благословення, довіру і молитву зі сторони єпископа, за підтримку та розуміння парафіян та всіх тих хто прилучився до будівництва храму. Також із подякою звернулися парафіяни храму, які поділилися пережитими часами будівництва.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336