possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Михаїл освятив новий престіл у с. Станині та звершив Архиєрейську Божественну Літургію

У неділю, 25  жовтня 2020 р.Б., у храмі Воскресіння Христового, що у с. Станин, Радехівського деканату, відбулася велична і торжественна подія – освячення нового престолу.
Новий жертовник, на якому з цього дня  буде служитися Служба Божа, освятив Єпископ Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл Колтун. Він же й звершив першу Божественну Літургію на цьому престолі.
Співслужили Владиці запрошені священнослужителі.

СВІТЛИНИ

У своїй проповіді Архиєрей зазначив: "Сьогодні у храмі голоситься Боже Євангеліє - добра Божа Новина для нас, про те, що Бог є з нами. Сьогодні ми освячуємо престіл Господній. Це так важливо, щоб Бог побачив кожного з вас. Ми є в руках Божих і маємо пройти через смерть, щоб явитися у нове життя, у життя, яке після смерті нас усіх чекає. Сьогодні ми маємо уприсутнити себе перед Богом, для того, щоб виявити свою віру в Ньому. Ми дякуємо, що не тільки бачимо світ але слухаємо запевнення слів, яке чуємо у сьогоднішньому Євангелії: «Юначе, кажу тобі встань», Господь показує, що ми є в Його руках. Господь вибирає апостолів і посилає між люди, щоб вони говорили, що вони бачили і проповідували Добру Новину.

Катехизм навчає нас, що Бог вийшов з неприступного свого світла і явив себе в сотвореному світі. Він поставив нас зробити своєю славою у цьому світі, до якої ми прямуємо.

Вміймо набувати мир у своєму серці, родині і парафії, будьмо миротворцями, прощаймо і любімо. В такий спосіб ми маємо увійти у взаємини з Богом, тоді благодать Божа входить у людину. Бо Бог є Бог миру і любові, коли ми до Нього звертаємось, Господь є з нами своєю силою і ласкою змінює наш світогляд. Нашим Завданням є свідчити у світі Таїнство Воскреслого Христа, так вчить нас Катехизм. Вчімось в любові і покорі плекати віру у Воскреслого Христа, так як це чинила Пресвята Богородиця.»

Після богослужіння було зачитано грамоту про відзначення настоятеля храму о. Павла Кушніра нагрудним хрестом із прикрасами. Настоятель храму - о. Павло, подякував Владиці за візит та Архиєрейське благословення.
Завершилося святкування процесійним обходом довкола храму та спільною фотографією.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336