possible to make website for free

Пошук по сайту

У с. Яблунівка відзначили парафіяльний празник

У неділю, 8 листопада 2020 р. Б., коли Церва згадує пам’ять св. великомученика Димитрія Мироточця, Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії Кир Михаїл відвідав парафію села Яблунівка, Буського деканату.

Владика очолив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди храмового празника. Його Преосвященству співслужили: декан Буський о. Володимир Підлуський, настоятель храму о. Ярослав Лозовий та запрошені священнослужителі.

СВІТЛИНИ

Архиєрей виголосив проповідь, у якій застановився над плеканням віри через служіння у Церкві: «Любов до Церкви зростає у вірі та спілкуванні з Богом, через Слово Боже. Сьогодні ми згадуємо про сиріт і молимось, щоб вони відчули великодушність тих, які їм допомагають. Ісус говорить, що приймаючи найменшого, приймаємо Його. Ми не завжди це засвоюємо, але Церква нас застановляє, щоб ми відчули Євангельське ставлення до сиріт. Сьогодні Євангеліє говорить про убогого і багатого, які обоє живуть у різних зацікавленнях, а Господь хоче цих два світи з’єднати, щоб багач змилосердився над убогим.

Коли говоримо про Церкву, то знаємо, що вона пройшла тернистий шлях і багато її відцуралися. Сьогодні вона є лицем нашого народу. Ми цю Церкву маємо вмістити у своєму серці через любов і вірність. Попри те ми маємо любити всіх людей, навіть ворогів і тих, що поруч, але мають інші погляд. Ця любов – це правдиве католицьке свідчення про нашу Церкву, в якій ми себе знаходимо і молимося про наше життя. Бог нам дав найрідніше в Церкві – себе і ближнього.  

На прикладі мученика Димитрія ми маємо мати таку силу віри, любов Бога та любов до правди, щоб бути готовим віддати своє життя –  це досвід Бог у своєму житті.

Сьогодні я разом з вами хочу молитися, щоб Господь нам дав світло розуміння любові до Церкви та до служіння в Церкві. Ми приходимо до Церкви не тільки молитися, але щоб через молитву заохотити себе до служіння. Тому у своєму житі маємо бути переконаними у Божому Слові, щоб ними жити і керувалися».

Після Святкового Богослужіння була зачитана грамота про чергову церковну нагороду для настоятеля храму о. Ярослава Лозового – право носіння хрест з прикрасами.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336