possible to make website for free

Пошук по сайту

Депутати звернулися до Президента України щодо нагородження Блаженнішого Святослава Орденом «За заслуги» III ступеня

Сьогодні на офіційному вебпорталі Верховної Ради України оприлюднили поіменне голосування про підтримку запиту народного депутата Ростислава Тістика до Президента України щодо нагородження Орденом «За заслуги» III ступеня Блаженнішого Святослава.

З оприлюдненої інформації стало відомо, що ініціативу підтримали більшість народних обранців України. «За» проголосували 274 Народних депутатів України, проти: 0, утрималися: 19, та не голосували: 38. Відповідно до цього Рішення було прийнято позитивно. Відео голосування можна переглянути ТУТ.

Так про це у соціальній мережі фейсбук написав ініціатор звернення Народний депутат України Ростислав Тістик: «Для мене велика честь бути особисто знайомим із Блаженнішим Святославом. Від початку запровадження в Україні карантинних заходів Глава УГКЦ дуже відповідально поставився до карантинних заходів та звернувся до вірян з проханням обмежити відвідування храмів, запровадивши онлайн-трансляцію Богослужінь».

У своєму повідомленні він також пригадав, що 14 квітня 2020 року Блаженніший Святослав створив Антикризовий Центр УГКЦ та запропонував всі Церковні об’єкти Української Греко-Католицької Церкви для потреб медичних працівників. В тому числі для обсервації медиків було передано Патріарший дім у Львові.

Далі депутат зазначив, що починаючи з 15 квітня в Патріаршому домі пройшли обсервацію понад 270 медиків, які лікують та доглядають хворих на COVID-19 у 4 лікарнях Львова. «Тут медики можуть відновитися, пройти реабілітацію і просто відпочити після важкої зміни в лікарні. Також Патріарший дім постійно забезпечує гарячими обідами одиноких людей та малозабезпечені сім‘ї Львова. ДЯКУЮ Верховному Архієпископу Блаженнішому Святославу Шевчуку, Главі УГКЦ за Ваше велике добре серце та любов до людей!», – висловився народний обранець.

Зазначимо, що Орден «За заслуги» III ступеня — державна нагорода України для відзначення видатних заслуг громадян в економічній, науковій, соціально-культурній, військовій, державній, громадській та інших сферах суспільної діяльності. Орден «За заслуги» має три ступені. Вищим ступенем ордена є I ступінь. Нагородження орденом «За заслуги» громадян України здійснюється послідовно, починаючи з III ступеня.

Джерело  

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336