possible to make website for free

Пошук по сайту

Храмовий празник та священичі свячення о. Павла Іванця у Жовкві

У неділю, 22 листопада, у храмі свщмч. Йосафата в Жовкві відсвяткували храмовий празник. У часі Літургії священичі свячення о. Павла Іванця.

Архиєрейську Божественну Літургію очолив Правлячий Архиєрей Кир Михаїл (Колтун) у співслужінні єпископа-помічника Кир Петра (Лози), настоятеля храму о. Михайла Ткачіва та запрошених священнослужителів.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія із духовним словом звернувся владика Михаїл: «Важлива хвилина у нашому житті – відчути в собі вдячність Богові за дар життя і подякувати Йому.  Як катехизм нас навчає, що вдячність відкриває нам простір Божий, в якому ми пізнаємо Бога, все творіння і себе в цьому бачимо. Ця вдячність відкриває нам сенс життя на землі. Ми не є в цьому світі випадкові. Все це є з мудрого Божого провидіння і Бог є в кожному з нас своїм провидінням і любов’ю. Бог вийшов зі свого неприступного світу і явив себе людям. Весь цей світ придуманий для того, щоб людина стала вінцем творіння і воздавала Богові подяку.

«Ісус Христос діє у нашому житті людей силою Духа свого, не тільки пробуджуючи прагнення майбутнього віку, але освячуючи, оживляючи і зміцнюючи ті шляхетні прагнення, завдяки яким людська спільнота стає як більш людяною» - Катехизм.

Сьогодні ми святкуємо свято Йосафата – це образ нашої Церкви. Ми втішаємось, що маємо в Церкві таких героїв християнського життя, які за цю Церкву і віру не бояться віддати своє життя. Нам усім треба рости і молитися до такого переконання .

За наше життя є пролита кров Господа нашого Ісуса Христа, мученика  Йосафата і інших. Нашою терпеливістю і стараннями, терпіннями і жертвами Церква відновлюється».

Після Богослужіння владика Михаїл привітав з іменинами настоятеля храму о. Михайла та всіх парафіян із храмовим святом.

Із вітальним словом звернувся владика Петро, в якому привітав Кир Михаїла із днем небесного покровителя.

Настоятель храму подякував Архиєреям за молитву та благословення.

Нововисвячений о. Павло звернувся із словом подяки до всіх, хто провадив його дорогою до священства: батькам, дружині та родині, які допомагали зростати в покликанні, отцям Василіянам, які розвивали це покликання і супроводжували від дитячого віку, о. Михайлу та парафіянам храмів Пресвятого Серця Христового та св. Йосафата.

Після слів подяки всі присутні мали змогу приступити до благословення.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336