possible to make website for free

Пошук по сайту

Архиєрейською Божественною Літургією відзначили храмовий празник у Борятині

У день храмового свята на парафії святого Миколая у с. Борятин, Червоноградського деканату відбулось Архиєрейське Богослужіння.

Архиєрейську Божественну Літургії з нагоди храмового свята очолив владика Петро у співслужінні священнослужителів деканату.

СВІТЛИНИ

У проповіді Архиєрей розважав про життя св. Миколая та подарунки, якими обдарований кожен з нас: «Св. Миколай відзначався добротою, він не міг спокійно дивитись на потребуючих. Господь не хотів, щоб людина почувалася нещасливою. Ми подарунку не вибираємо і Бог щось для нас приготував, адже він краще знає, що нам треба. Якщо св. Миколай відзначався чеснотою доброти, то який добрий є Бог?! Катехизм нас навчає чинити добро і уникай зла.

Ми очікуємо свято Миколая і хочемо, щоб через наші руки він прийшов до наших дітей. Через наші думки Миколай старається вгодити нашим бажанням. Ми всі хочемо бути щасливими, щоб наші рідні були щасливими. Проте, які би подарунки не приходили до наших рук, щасливими ми залишаємося лише до певного часу, якщо маємо на серці неспокій. Не спокійне моє серце поки неспочине в Бозі, каже св. Августин.

Бог прийшов в світ, як людина, жив і воскрес! Але чи ми це приймаємо як подарунок?

Бог хоче спасти людину. Св. Августин каже: «Бог створив мене без мене, але спасти мене без мене Бог не може».

Чи я хочу приймати цей Божий дар для мене і чи хочу користати з цих ласк, які він мені дає. Чи хочу прийняти його у Св. Причасті? Це є Божий подарунок для кожного з нас! Чи я згоджуюсь з цим подарунком? Чи шукаю можливості бути разом з Богом?

Пам’ятаймо, що Бог не втомлюється обдаровувати своїми ласками. Кожного дня ми від Бога отримуємо подарунки, а нам залишається ставати перед Богом і дякувати йому за все».

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336