possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Михаїл взяв участь у святкуванні 75-річчя від заснування сестер Непорочного Серця Марії Фатімської

У неділю, 20 грудня 2020 р.Б., Преосвященний владика Михаїл очолив Архиєрейську Божественну Літургію у м. Тернопіль з нагоди 75-річчя від заснування сестер Фатімської Богородиці. Владиці співслужив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської єпархії владика Теодор (Мартинюк).

СВІТЛИНИ

Владика Михаїл звернувся до присутніх із духовним словом, у якому закликав розпізнавати Царство Боже серед нас, досвідчувати себе в оточуючому світі: "Бог ділиться своїм Євангелієм, щоб ми мали чим жити, щоб наша радість була повною. Ми успадкували віру, якою жили наші попередники - апостоли. Наші попередники, які перейняли віру і передали нам, такою вірою вони себе тримали серед переслідування, ми можемо хіба подивляти. Якщо вони мали таку віру, значить вони прийшли до такого переконання. В певний час і я дав згоду перед священиками, які двигали на собі цілу нашу Церкву. Одним з них був о. Роман Бахталовський, який заснував це згромадження сестер для чогось великого. Бог приготував нам те, що око не бачило і вухо не чуло. Ми маємо паралель від о. Романа, який у своїх терпіннях народжував бажання щось робити і тим "щось" є ви. Ваше згромадження є окрасою його святості і ви є в процесі його беатифікації і слави".

Із словом подяки звернувся владика Теодор, який відзначив участь і владики Михаїла у житті згомадження сестер: "Владико, сестри Вас завжди згадують, як свого духовного батька. Ви брали участь у історії зростання цього згромадження. Просимо, щоб ви завжди тримали це згромадження у своїх молитвах".

Після Богослужіння відбулось відкриття музею підпільного і теперішнього життя згромадження сестер Непорочного Серця Марії Фатімської, а також посвячення каплиці Фатімської Богородиці.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336