possible to make website for free

Пошук по сайту

Кир Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у катедральному соборі та уділив дияконські свячення Олександру Кащуку

У день празника Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці Правлячий Архиєрей Кир Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію, освятив ікону покладення мощей у катедральному соборі свв. первоверх. апп. Петра і Павла у Сокалі та уділив дияконські свячення піддиякону Олександру Кащуку.

СВІТЛИНИ

У часі Літургії Архиєрей виголосив проповідь: «Сьогодні ми святкуємо свято Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці св. Анною та встановлення ікони та мощів св. первоверх. апп. Петра і Павла у храмі, щоб ми збагачені вірою могли стати свідками, як каже Христос: «По вірі ваші – щоб сталося». Пресвята Богородиця, яка входить в цей світ через непорочне Зачаття, показує, що Бог хоче від непорочної, чистої ввійти у цей світ.

Ми живемо в щасливому часі живої віри, де Христос перед нами появляється в чудесних діях. Важко сумніватися, що Господь через цей світ веде нас до досконалості і кличе до кращого. Життєві труднощі є для нас іспитом перед Богом і в часі випробування хворобою нам потрібно по-християнськи пережити, сприйняти цей Божий допуск. Так, як Він сказав до апостолів, щоб вони тішилися тим, що їхні імена записані в небі, в Божому Царстві.

Катехизм навчає, що через нашу християнську віру в Бога, який цей світ створив у гармонії і ніяка людина не може цього повторити і збагнути – людина уподібнюючись до божественної майстерності, маючи талант, розвиває його. Ми взаємодіємо з Богом, бо є вінцем Його творіння. Своїм життям робимо порядок у світі. Господь нас включає у свій процес, щоб ми могли змінювати світ на краще, щоб могли досвідчити в собі, як Бог дає нам сили, щоб ми могли пізнати Божу ласку, яка дає змогу нам робити життя прекрасним.

Ми сьогодні звершили освячення ікони св. апп. Петра і Павла. Ті апостоли вчилися віри від Богородиці, ми це бачимо у святі Зіслання Св. Духа. Вони не відпускали її з оточення навіть коли Ісус відійшов від них. Сьогодні мощі цих апостолів, яких Господь благословив іти і навчати всі народи є між нами, щоб їхня тінь віри опромінювала нас, щоб Господь чинив чуда за їх посередництвом і ми могли зцілятися від недуг.

Ми хочемо приймати участь у Божій Ласці і жити тим Словом, яким живе сотворений світ, щоб слава Божа була в нашому житті і нашою вірою ми могли впорядковувати його. Сотворіння – це видима ікона невидимого Бога. Стараймося, щоб спілкуючись ми сприймали цю ікону через Божі діяння, набирали віри і сили для нашого успішного життя на землі».

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336