possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Петро очолив Різдвяне богослужіння у прокатедральному храмі св свщмч. Йосафата у Жовкві

Преосвященний владика Петро очолив Різдвяні богослужіння у прокатедральному храмі св. свщмч. Йосафата у Жовкві. Моління розпочалися із Великого Повечір'я з Литією, відкриттям Шопки-Вертепу та завершились Архиєрейською Божественною Літургією опівночі.

В часі Літургії, після читання Євангелія, було зачитане Пастиське Різдвяне Послання Правлячого Ахиєрея Кир Михаїла.

СВІТЛИНИ

Владика Петро звернувся до всіх із привітанням: "Сьогодні, коли молимось у цю Святу Ніч і подивляємо народження Божого Сина бачимо, що ця радість, яка приходить з неба на землю не тільки в духовний спосіб, але ми радіємо, що зібралися разом у храмі, щоб творити нашу молитву. Хочу побажати Божого миру, бо святкуємо свято радості і миру. Ісус приходить на землю в дитятці, але він той хто створив ціле небо і кожного з нас і йому не знайшлося місця. Ми сьогодні хочемо сказати: "Якщо тоді не знайшлося місця, я хочу мати це місце у своєму серці і душі для Тебе". Святкуючи це Різдво, прославляймо і впускаймо Христа у своє життя, щоб надія, яка прийшла у світ, залишалася у кожному нашому серці. Нехай наша радісна і гучна колядка звучить по всіх кутках нашої України".

Настоятель храму о. Михайло Ткачів подякував Архиєреєві за духовне слово та благословення. " Вітаючи всіх вас, прошу Дитинки Христа, щоб своєю маленькою ручкою торкнувся до вашого серця і цим дотиком відродив надію і любов, яка через різні обставини стає на інший план. Радіймо всі, бо ця радість, яку принесли ангели і вона розійшлась по світі - приходить до нас" - о. Михайло.

Пресслужба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336