possible to make website for free

Пошук по сайту

У день Собору Пресвятої Богородиці та Йосифа Обручника владика Михаїл молився у парафії Пресвятого Серця Христового оо. Василіян у Жовкві

У другий день Різдвяних Свят Преосвященний владика Михаїл очолив Архиєрейську Божетвенну Літургію у храмі Пресвятого Серця Христового оо. Василіян у Жовкві. Владиці співслужили ігумен монастиря о. Августин Стрижик та сотрудники храму.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: "Сьогодні розділюємо радість Церкви, яка серед переслідувань світу свідчить про народженого Христа. Це переслідування не припиняється від того моменту, коли народився Христос. У сьогоднішньому Євангелії чуємо про сон Йосифа, у якому він мусить заради дитини втікати і шукати захисту у чужому краю. Господь терпить переслідування і ще малим відчуває гоніння цього світу і це гоніння набирає щораз більшої сили і загрози. Задля своєї влади Ірод не рахувався з ніякими життєвими пріоритетами, чинив гоніння людини і Бога. 

Попри гоніння у Пресвятої Богородиці не забракло радості, навпаки їй додалось материнського геройства. Через гоніння вона являла особливості материнства, щоб піклуватися і довірятися Богові. Як колись у Благовіщенні вона довірилась Богові, прийняла волю і ця свята воля проходила через досвіди Пресвятої Родини. Господь через мізерні засоби та старання Богородиці і Йосифа являє велику Божественну славу.

І в нашому житті не бракувало переслідування Церкви, але попри ці гоніння священники дали свідчення доброї віри. Сьогодні знову перебуваємо в переслідуванні хвороби, але нехай нам ніколи не забракне віри в Христова і вдячності Богові. Хай нам за нашими молитами, за молитвами тих, які своєю вірністю зберегли Церкву, яка вийшла з руїни щоб свідчити благодать і віру в Христа - воздасться. Ми маємо за що дякувати і ця вдячність нехай додає нам благодатей, якими Господь робить величним наше життя".

Після богослужіння Владика подякував всім за спільну молитву і побажав відкриватися у Таїнстві народженого Христа: "Ви є ті, на кому стоїть Церква і ми разом розділяємо радість нашого життя і покликання. Нашим покликанням є відкрити в своєму житті Бога. Ми часто можемо недооцінювати нашого життя, але Церква нас навчає, щоб ми в Церкві змогли відкритися. Сьогодні це Таїнство Христа до кінця не відкрите нам, але ми вікриваємося у цім Таїнстві". 

Ігумен монастиря склав щирі слова подяки Архиєреєві за Божественну Літургію, духовне слово і благословення.

Пресслужба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336