possible to make website for free

Пошук по сайту

Храмовий празник та піддияконські свячення у с. Задвір'я очолив владика Петро

У празник Собору Пресвятої Богородиці та святого обручника Йосифа владика Петро відвідав парафію у с. Задвір’я, Буського деканату, з нагоди храмового свята.

Перед початком Богослужіння Архиєрей уділив нижчі свячення (читця, співця, свічконосця і піддиякона) семінаристам VI курсу Львівської Духовної Семінарії Святого Духа.

Владика звершив Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні настоятеля парафії о. Петра Гунчака та запрошених священнослужителів і виголосив проповідь.

СВІТЛИНИ

«Ми сьогодні стоячи у храмі і дивлячись у минуле бачимо, що багато чого в житті пережили і Бог завжди був з нами. Свято Різдва дає змогу розважити, переконатися, що Господь завжди залишається з нами. Бог цікавиться людиною і бажає визволення для кожної людини. Коли говоримо про святого обручника Йосифа, опікуна святої Родини, то він бере на себе відповідальність і вчить нас, як вчить Його ангел – Не бійся! Не бійся прийняти Богородицю і життя, яке Бог посилає для цілого світу. Коли говоримо про теперішню українську сім’ю, Господь закликає наші сім’ї – не бійтеся. Виховуючи своїх дітей пам’ятаймо, що це не до кінця наша заслуга. Без Божого благословення, Божого дару ми би не змогли забезпечити і добре виховати дітей. Будьмо відкритими, щоби приймати нове життя у наших українських сім’ях.

Бог приходить до нас, як людина, і Пресвята Богородиця з Йосифом не нарікають на виклики, які їх переслідували. Вчімося від Пресвятої Родини довір’я до Бога і пам’ятаймо, що Він завжди є з нами. Запрошуймо Бога у наші серця, родини, у ті моменти де працюємо і перебуваємо, щоб це благословення на нас спливало.

Папа Франциск проголосив цей рік святого Йосифа, опікуна Католицької Церкви, він є опікуном кожного з нас. Приглядаймося до свого життя і почимо скільки чудес відбувається у наших родинах. Вчімося від Богородиці подивляти Божу дію в нашому житті» - із слів єпископа.

Пресслужба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336