possible to make website for free

Пошук по сайту

У Волсвині Правлячий Архиєрей привітав настоятеля із 60-літтям та висвятив трьох дияконів

 

У четвер, 14 січня 2021 р. Б, коли Церква святкує Обрізання ГНІХ, св. Василія Великого та Новий рік з Юліанським календарем Преосвященний владика Михаїл звершив святкове богослужіння у с. Волсвин, Червоноградського деканату. У часі Літургії Архиєрей уділив дияконські свячення випускникам Івано-Франківської Духовної Семінарії: Гададі Ростиславу, Мартинюку Святославу та Гунчаку Михайлу.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Єпископ звернувся до вірних із духовним словом: «Сьогодні день Божого змилування та об’явлення. Бог захотів бути з нами у нашому тілі, зріднитися у цьому світі та потребах нашого життя. У той час через Авраама був поданий закон для вселюдного зберігання і Ісус Христос зберігає цей закон обрізання, який ми його сьогодні відзначаємо. Хоч Він є Творцем усього творіння і людського роду, приймає спосіб людського життя, дотримується людського закону і обов’язку. У послусі до своєї матері та опікуна зростає мудрістю і живе людським життям та приймає дари і послуги з ласки людей.

Коли задумаємось про творіння, то бачимо, що Господь задумав формулу життя у якій ми маємо жити і розвивати своє життя до Царства Божого тут на землі і в небі. Господь нас кличе до свого Царства і хоче, щоб ми були у Його славі. Це не тільки Його уподобання, а в першу чергу має бути нашим уподобанням, про яке ми молимося у молитві «Отче Наш» - нехай буде воля Твоя.

Катехизм навчає нас, що Ісус Христос діє у людських серцях, не тільки пробуджуючи прагнення майбутнього віку, але пробуджуючи і зміцнюючи шляхетні прагнення людини, спільноти, завдяки яким людська спільнота, держава народ робить наше життя більш людяним. Наскільки Божа благодать йде дальше, аніж ми собі думаємо Ця благодать діє у людських серцях і вона є життєдайною.

Коли говоримо про Царство Боже, до якого Господь кличе, він нам благовістує Євангелію, щоб ми не боялися труднощів, але щоб з Богом намагалися творити добро. Царство Боже полягає у тому,  щоб ми навчилися з Богом жити.

Світ і суспільство є місцем відносин нашого життя з Богом. Церква - це ми всі об’єднані у Святому Дусі і любові. Входячи у Новий рік, візьмімо із собою завдання, щоб у вірі і любові до Бога робити добро.

Блаженніший Святослав заохочує, щоб ми пробудили у своєму серці відчуття людяності, відкинули байдужість, щоби бути потрібними для людей.

Берімо приклад довіри до Бога від Пресвятої Богородиці, яка каже «Нехай станеться по Твоєму слові», і це слово стало для нас життям. Молімося, щоб разом з Богородицею при будь-яких випробуваннях у житті ми не втратили християнської рівноваги».

Після Богослужіння була зачитана вітальна грамота настоятелю парафії о. Василю Дубецькому з нагоди 60-ліття.

Пресслужба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336