possible to make website for free

Пошук по сайту

Правлячий Архиєрей очолив Йорданські богослужіння у прокатедральному храмі м. Жовкви

У празник Богоявлення Господнього Кир Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію та освятив води у прокатедральному храмі св. свщмч. Йосафата в Жовкві. Владиці співслужили настоятель храму о. Михайло Ткачів, сотрудник о. Віталій Лупій, диякон Августин Тимчак та диякон Святослав Мартинюк.

СВІТЛИНИ

У часі Літургії Архиєрей виголосив проповідь: «Нам потрібно задуматися, що Бог робить для нашого життя на землі. Він створив цей світ і побачив, що воно добре. Він створивши шедевр, приглядається і любується ним. Отець споглядає Сина і розпізнає у світі його образ, так нас навчає Катехизм.

Господь створив цей світ і сам приглядається і пізнає свою любов, яку він воплотив. Цим воплоченням є син Божий. Сьогодні голос чути над водами – «Це син мій Улюблений, Його слухайте». Господь приходить на землю, щоб оновити все творіння, не тільки людину. Щоб ми могли цей сотворений світ сприймати так, як Бог вдивляючись бачить свою любов до Сина. Він сотворив цей світ для того, щоб людина була вінцем створіння, а ми щоби могли Богові хвалу, славу, подяку і поклін воздавати за дар нашого життя у цьому багатогранному світі. Сьогодні через наші з вами гріхи, ми втратили бачення світу і бачення один одного, ми стали ворогами собі через ставлення до сотвореного світу, який є іконою  Божою.

Сьогодні віримо, що Бог ці потоки вод спрямовує до нас, щоб ми могли перейнятися Божою любов’ю, щоб ця любов відродила нас до життя і ми могли відчути, який великий і добрий Бог. Він приходить до нас через темряву гріха і вливає нам світло життя. З яким великим піднесенням ми дякуємо в молитвах на освячення води за всякий дар.

Катехизм навчає, що Ісус Христос діє в серцях людських не тільки пробуджуючи прагнення майбутнього віку, але силою Духа свого просвічує та скріпляє шляхи прагнення, завдяки яким людська спільнота старається робити життя більш людяним. Наскільки Бог входить в життя кожного, щоб оживити, оздоровити  та оновити нас, щоб бути вдячними і належно славити Творця. Для того сьогодні Господь посилає нам оздоровчу силу.

Образом сприйняття Бога є Пресвята Богородиця. Вона довірила себе і весь світ Богові. Віддаймося в руки Божі, щоб Він явив свою силу і славу у нашому житті і ми могли разом прославляти нашого Творця».

Пресслужба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336