possible to make website for free

Пошук по сайту

Сьогодні у Польщі відбудеться Чин архиєрейського найменування о. д-ра Аркадія Трохановського, а завтра – його хіротонія.

Сьогодні, 22 січня 2021 року, о 18:00 за київським часом в ольштинському катедральному соборі Покрову Пресвятої Богородиці в Польщі розпочнеться Велика вечірня з Чином архиєрейського найменування першого правлячого єпископа новоствореної Ольштинсько-Гданської єпархії УГКЦ о. д-ра Аркадія Трохановського. У присутності Блаженішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, владик, духовенства і мирян о. Аркадій проголосить визнання віри та складе присяги на вірність Вселенському Архиєреєві та Главі УГКЦ.

Завтра, 23 січня 2021 року, об 11:00 за київським часом розпочнеться Архиєрейська Божественна Літургія з Чином архиєрейської хіротонії о. Аркадія і Чином його інтронізації.

Головним святителем буде Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, а співсвятителями – владика Євген Попович, архиєпископ і митрополит Перемишльсько-Варшавський, і владика Володимир Ющак, єпарх Вроцлавсько-Кошалінський.

25 листопада 2020 року у Ватикані було повідомлено про те, що Святіший Отець Франциск, Папа Римський, поблагословив рішення Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви і проголосив про створення нової Ольштинсько-Гданської єпархії УГКЦ у Польщі. Єпископським осідком єпархії є м. Ольштин, а катедральним собором – храм Покрову Пресвятої Богородиці.

Біографічна довідка

Отець Аркадій Трохановський народився 6 січня 1973 року у Шпротаві.

У 1994–2000 роках навчався в духовній семінарії. Був висвячений на священника 29 липня 2000 року у Вроцлаві владикою Володимиром Ющаком, єпископом Вроцлавсько-Гданським.

У 2000–2001 роках він був вікарієм у Вроцлаві, Шроді Шльонській, Олаві та Олесниці.

Вищі богословські студії здобував на Папському богословському факультеті у Вроцлаві, а в 2012 році став доктором богослов'я з екуменізму на Богословському факультеті Університету Адама Міцкевича в Познані.

У 2001 році він став парафіяльним священником у Валчі.

У 2001–2016 роках він також був парохом парафії у Щецинеку.

У 2006 році став членом Душпастирської ради, а у 2010 році – протопресвітером (деканом) Кошалінського деканату.

 Департамент інформації УГКЦ 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336