possible to make website for free

Пошук по сайту

Міжнародний День загальнолюдського братерства проведуть онлайн

4 лютого 2021 року вся світова спільнота вперше відзначить Міжнародний день загальнолюдського братерства.

Цього року захід відбудеться онлайн. У ньому візьмуть участь Папа Римський Франциск, шейх Мухаммед бін Заїд в Абу-Дабі та Великий імам університету Аль-Азгар Ахмада Аль-Таїба. Зустріч і церемонія транслюватимуться о 15:30 за київським часом на порталі Vatican News.

Рівно два роки тому, під час Апостольської подорожі до Об’єднаних Арабських Еміратів, Папа Франциск і Великий імам Ахмад Аль-Таїб 4 лютого 2019 р. підписали «Документ про загальнолюдське братерство заради миру у світі та спільного співіснування».

Дещо згодом було створено спільну Верховну комісію загальнолюдського братерства, завдання якої – впроваджувати в життя цей документ, розробляючи та здійснюючи конкретні ініціативи. Серед іншого, комісія заснувала «Премію шейха Заїда за загальнолюдське братерство», щоб нагороджувати людей, які відзначилися в царині сприяння братерству. Ця премія сприяє зміцненню людських стосунків, спонукає будувати мости діалогу та покращувати порозуміння і співпрацю між народами.

Щоб ще більше підкреслити важливість цієї ініціативи, 21 грудня 2020 року, Генеральна Асамблея ООН схвалила пропозицію Верховної комісії відзначати кожного 4 лютого – Міжнародним днем загальнолюдського братерства – та закликала держави-члени ООН, громадські та релігійні організації відзначати День братерства починаючи від 2021 року. Також ООН повідомила держави-члени ООН про діяльність Папи Франциска та Великого імама в популяризації діалогу між релігіями і культурами.

Таке рішення стало важливою відповіддю на заклик і запрошення Єпископа Риму до всього людства, щоб плекати миробудування під час зустрічі з нашим ближнім. Про це Папа Франциск особливо говорив у своїй енцикліці «Fratelli tutti», стверджуючи, що «наше життя і життя наших спільнот не може бути відокремлене від життя інших, бо ми залежимо одні від одних».

Історичну роль на цьому шляху звичайно відіграють релігії. На думку кардинала Міґель Анхель Аюзо Ґішот (Miguel Angel Ayuso Guixot), голови Папської ради з міжрелігійного діалогу, «віруючі різних релігійних традицій, які разом прямують шляхом міжрелігійного діалогу, можуть справді зробити важливий внесок у загальнолюдське братерство в тих суспільствах, у яких вони живуть – бути посланцями надії та давати свідоцтво єдності і солідарності».

Комісія УГКЦ з міжконфесійних і міжрелігійних відносин

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336